dimarts, 28 de març del 2006

Estatut valencià

S'ha aprovat l'Estatut de la Comunitat Valenciana -ara ja no és país- amb acord entre PP i PSPV. Els discursos han estat d'autocomplaença. Es destaca la clàusula Camps, per la qual la Comunitat pot assumir les competències que aconsegueixin altres territoris. No hi ha matís. S'assumiran competències aconseguides per altres, encara que anteriorment s'hagi demonitzat la seva pretensió, o s'hagi titllat d'agressió a la integritat d'Espanya. Però, com que això permetrà que la Comunitat no es quedi per darrera de cap altre territori, és bo per a valencianes i valencians.

A més, s'ha aconseguit tenir una llengua nova, encara que alguns s'atreveixen a utilitzar els diners públics per promoure la teoria que el valencià procedeix directament del llatí, cosa que la faria una llengua antiga, molt antiga. Amb l'ajuda inestimable dels socialistes, valencians i catalans, oficialment el valencià és un idioma.

Com darrer comentari destacaria el discurs de Joan Ignasi Pla, del PSPV. Sembla més un polític del PP que un socialista. Molt difícil ho deuen tenir els socialistes valencians si han d'anar a remolc del PP. Ho fan amb l'aigua, i ho han fet amb l'Estatut.