
No tots els ordinadors incorporen ports per connectar dispositius FireWire. En canvi podríem dir que tots els que es vénen actualment incorporen almenys un port USB. El darrer portàtil d'Apple, el MacBook Air, només té un port USB i cap de Firewire, mentres que la resta d'ordinadors de la marca inclouen ports dels dos tipus. Per tant, això és un factor que cal tenir en compte. Si no es té un port Firewire, o bé us heu de comprar una targeta amb un o més ports, o bé heu de descartar l'opció. També és cert que dispositius com càmeres de video digitals tenen connexió FireWire -i USB- per poder descarregar les pel·lícules gravades.
L'altra cosa interessant és el fet que els dispositius FireWire poden connectar-se en cadena. Per

Quant a rendiment, podríem prendre com referència les comparacions entre USB 2.0 i FireWire 400, tot i que ja hi ha versions més recents de les especificacions. La taxa de transferència d'USB 2.0 és de 480 Mbps, enfront dels 400 Mbps de FireWire. Diríem que això situa en millor lloc l'USB 2.0. Estudis de rendiment entre discs durs externs dels dos tipus mostren que FireWire té un rendiment superior -fins el 48% en escriptura o el 70% en lectura- al d'USB 2.0. Un dels elements diferenciadors és la intervenció necessària de l'ordinador en l'USB, cosa que afegeix un retard en la comunicació, el qual s'optimitza en el FireWire.
Per tant, jo si hagués de triar entre diferents tipus de disc dur extern triaria, o bé un Firewire -perquè disposo del port-, o bé un que combinés FireWire i USB. L'elecció afecta el preu, doncs els dispositius USB són més econòmics. Actualment tinc un disc USB 2.0 de 160 GB, i un FireWire/USB 2.0 de 250 GB, ambdós de LaCie. El segons l'utilitzo per descarregar les gravacions de la càmera de video. El segon, per a les fotos.
Res més. Espero haver-vos ajudat si us heu plantejat aquestes dues opcions. Us poso, a més, uns quants enllaços a continuació:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada