diumenge, 1 de novembre del 2009

El tracte per als detinguts

La portada de La Vanguardia de dissabte destacava les imatges que divendres a la nit els telenotícies utilitzaven per parlar del cas de corrupció a Catalunya, l'operació Pretòria. Ho destacava perquè es podia veure els dos membres de CDC, Prenafeta i Alavedra, emmanillats i recollint les seves pertinences que anaven en bosses d'escombaries. I això en aquest cas es destaca com una mena de vexació per als presos.

És possible però, no és el primer cop que apareixen detinguts, no condemnats, emmanillats als mitjans. Potser perquè no són de determinat partit, potser perquè són uns pringats, perquè no tenen el tratge com el seu vestit de cada dia, altres poden ser detinguts i aparèixer emmanillats en públic. Cinisme pur.

Finalment, la pressumpció d'innocència, de la que tant es parla, no hauria de prevaldre fins que hi hagi una condemna? No s'entén que es doni de baixa persones que encara no han estat condemnades, si es vol ser coherent amb la defensa d'aquesta pressumpció.

Creative Commons License + GNU FDL

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El jutge Garzón li encanta sortir als mitjans per polèmiques. Realment, l'espectacle de les manilles sobrava.

Anònim ha dit...

A mi em passa el mateix, em fa patir molt més vore catalans enmanillats, que no pas que aquests mateixos em robin, és més, a casa em decidit deixar 10 euros tots els dies a la porta, per si passa algun polític, creiem que si tots ho fessim, després no els caldria robar tant.
Manel (La Ràpita)