diumenge, 29 de novembre del 2009

La dignitat

Un no pot deixar de sorprendre's de com aprofiten els de sempre a pujar al carro que els situa en bona posició per sortir a la foto dels més patriotes de tots. Els polítics s'han sumat a l'editorial sobre la dignitat de Catalunya que van signar 12 diaris la setmana passada. Diuen que són diaris de diferents tendències però, no oblidem que són diaris que majoritàriament estan emmarcats en les tendències socialistes o convergents, almenys els motors de l'editorial. Per tant, és una forma de veure que PSC i CiU es posen d'acord començant per la vessant mediàtica.

Ara bé, tot i que pugui estar d'acord en el contingut, i que, com La Veu de l'Ebre apuntava aquesta setmana, s'hi trobi en falta la referència a les vegueries -i potser a més coses-, em sembla que la dignitat del país ha de començar des de dins i tot el procés de confecció de l'Estatut, la negociació a Madrid i posteriors passos, no han estat exemples de dignitat. Com tampoc no ho ha estat la política catalana, sigui perquè el tripartit ha estat un desori, sigui perquè l'oposició no ha paït que si no governa és perquè les regles del joc són les que són i cal acceptar-les.

Dignitat tota però, sumar-me a campanyes que semblen orquestrades pels mateixos que provoquen el soroll en el dia a dia del país, no, gràcies.

Creative Commons License + GNU FDL