dissabte, 16 de gener del 2010

Com no s'ha de defensar la vegueria

Llegeixo un article de La comedianta tortosina on es defensa la vegueria però, des de l'òptica tortosina, o millor dit, del tortosinisme. Si alguns ens enfrontem a la polèmica per la capitalitat sorgida des del govern ampostí, altres no ajuden amb la seva aposta per una vegueria, que veurien bé que es digués de Tortosa, reclamant al mateix temps que el nou hospital de referència a l'Ebre no canviï de nom. El tortosinisme ranci, sense color polític, existeix. La generositat que haurien de tenir alguns, pel fet de ser de Tortosa, no apareix en aquest article. Cal recordar que la seva autora era cap de llista del partit Republicà Català a les passades municipals i que en els seus cartells electorals es demanava Tortosa capital.

Creative Commons License + GNU FDL

5 comentaris:

Jordi Roig i Valldepérez ha dit...

Per sort no tothom és com la comedianta, però de tortosí ranci encara en queda molt. Com em va dir una amiga, no se com encara la deixen escriure a l'Estel. Salut !!!

ximo ha dit...

Home, l'Estel, paradigma de la modernitat i progressisme no es. Excepcions a banda, clar.
Una cosa voldria dir, però, si Amposta reclama la Cocapitalitat, s'estarà d'acord o no, però és acceptable i respectable, ara, si Tortosa reclama ser capital, això es tortosinisme ranci, molt, molt equànime no sembla.

Unknown ha dit...

Penso que el govern d'Amposta s'equivoca però, això no vol dir que ara des de Tortosa es torni la pilota. És més, Tortosa té una història de caciquisme al darrere que hauria de fer evitar aquest tortosinisme, justament ara, més que res per demostrar que ja no es pensa com abans, que ja no es vol acaparar com abans.

ximo ha dit...

Jo francament, potser es perquè soc part, però aquesta obsessió que no acaba per part d'alguns en contra de Tortosa no l'entenc. Que no es molesti ningú però no podria ser que al fons hi hagués una mica de complexe?. Complexe que jo no tinc quan envio a un fill meu a estudiar a Amposta o jo al cine, tampoc no em cau cap anell d'anar a comprar quan em convé etc. De vegades sembla que ens agrada buscar diferencies, rivalitats i enfrontaments. No dic que sigui el cas de l'autor del bloc, que quedi clar. I el que es pitjor flajelar-nos constantment als actuals tortosins de reals cacicades històriques, potser comença a cansar, i el que es pitjor, no es del tot just.
Que Franco farà 35 anys que va morir i a més si algú a tingut el poder al llarg de molt anys a Catalunya ha estat Convergència ( quan començaven ha haure diners )i el seu màxim referent i persona amb influencia al territori ha estat el Sr. Roig exalcalde d'Amposta, senador i diputat.
Vull dir, repartim una mica les culpes que, en tot cas, n'hi ha per a TOTS.

Unknown ha dit...

Jo no tinc cap obsessió contra Tortosa. Ni com ampostí, no tinc cap complex. De fet, treballo a Tortosa, durant anys vaig examinar-me de música a Tortosa, fins anar a Barcelona, he fet el CAP a Tortosa, he anat al cine a Roquetes, vaig al Renaixement, vinc de compres,... A mi allò que no m'agrada és que encara hi hagi discursos com el que faig referència. Vegueria de Tortosa, nou Hospital de Tortosa,...? Són peticions que no denoten la generositat que hauria de tenir una capital. Inevitablement acapararà coses Tortosa però, mostres de generositat no sobren mai.