divendres, 15 de gener del 2010

L'incendi d'Horta

Continuo pensant que l'oposició, l'estiu passat, va aprofitar l'incendi d'Horta per atacar el govern. I continuo pensant que és normal perquè el PSC quan era a l'oposició aprofitava circumstàncies complicades per fer el mateix.

Dit això m'agradaria comentar l'esdevenir del cas d'aquesta setmana. Sembla que l'incendi va ser provocat i que no va ser un llamp. D'acord. Fins i tot se sap qui són les dues persones detingudes. Alguns mitjans han donat les inicials dels seus noms. Altres han donat noms. Fins i tot s'ha publicat la fotografia d'un d'ells que se suposa que provaria la seva relació amb l'incendi. I, encara més, fins i tot s'ha dit de qui és família un d'ells.

Com passa sovint, la pressumpció d'innocència, allò de ser innocent fins que no es demostri el contrari, no té importància. La família, que no té cap culpa, es veu perjudicada pel simple sensacionalisme, per afegir dades irrellevants, anecdòtiques, a la notícia. Recordo l'escàndol que es va muntar quan Alavedra i Prenafeta van aparèixer emmanillats i les queixes per ser una imatge vexatòria. Potser altres, per molt culpables que aparentin ser, com que no tenen l'aura de persones de bé, no tenen el dret de preservar la seva imatge i la seva pressumpció d'innocència?

No queda tan lluny la cagada dels mitjans acusant un pare de maltractar la filla, demostrant-se després que no havia estat així. Però, estem tan acostumats a fer judicis paral·lels...

Creative Commons License + GNU FDL

2 comentaris:

ximo ha dit...

Tens tota la raó, ara, estaràs amb mi en que tu mateix no has pogut sostraure't a caure, en menor grau si vols, en el mateix error. Jo, "gracies" al teu enllaç a El Punt, m'he assabentat de la família etc.

Unknown ha dit...

M'ho he plantejat però, he pensat que allò que deia ho havia de justificar amb un enllaç a la informació.