dilluns, 25 de gener del 2010

Moció a Amposta per la cocapitalitat

Ho sento però, continuo pensant que el tema de la cocapitalitat és una cortina de fum, encara que no entenc el motiu que torni a sorgir ara. Amb el PHN ho vaig entendre. Ara, si no és per aconseguir més força de cara a places a les llistes de les eleccions al Parlament, no ho entenc. Potser no, que tot és més simple però, tinc dret a malpensar.

Avui el ple de l'Ajuntament d'Amposta ha demanat en una moció de CiU la cocapitalitat de la futura vegueria de les Terres de l'Ebre. És un "qué hay de lo mío" més que demanar allò que després s'explica. Una millor distribució de serveis i bla, bla, bla. Si és que tot allò que es demani és normal i de justícia però, no em cansaré de dir-ho, no cal ser capital ni cocapital per tenir-ho. Només s'entén reclamar alguna mena de capitalitat si és que es vol tenir part del pastís de les acaparacions d'una capital. Molt solidari amb la resta de territori, molt coherent amb les crítiques a la caciquil Tortosa del segle XX.

Algun dia caldrà veure si expliquen els de CiU d'Amposta per què no hem sabut res d'al·legacions sobre la llei de les vegueries. I també seria interessant saber per què es pot pertànyer al grup de Facebook que diu que s'està favor de la vegueria i contra la confrontació Amposta-Tortosa, i al mateix temps votar a favor de la moció.

Creative Commons License + GNU FDL

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Manel, continuo sense entendre els teus motius perque Amposta no ha de defensar la capitalitat/cocapitalitat. Pregunta't si no és una cosa important la capitalitat, perquè Tortosa la demana amb tanta vehemència? Potser la gent que sou de partit ho mireu tot des d'una òptica electoralista, però més enllà hi han altres motius : Desconec el temps que fa que vius a Amposta, però la gent que sempre ha viscut aquí, és una cosa innata, de no deixar-se xafar per la gent que se pensa ser "de classe superior" i que tractat (i tracta) als de sota de "pagesots" com a paraula suau, quan ells són tant o més atrasats que natros, que són cacics.

Una altra cosa, no posis al mateix sac Amposta que Tortosa, dient que es una incoherència demanar la capitalitat i acaparar coses. Que hem de fer dels serveis per no acaparar, posar-los en una furgoneta i cada dia a un lloc? que els altres pobles demanin també, a vere si Amposta ha de repartit el que poc que li donin perquè no la titllis d'acaparadora.

També m'agradaria que el PSC d'Amposta contestés algun dia perque no li agrada que Amposta reclami res a Tortosa, ara vota a favor de cocapitalitat, perque no es demana la capital exclusiva. I perque no? Tant agafats els tenen a Tortosa al PSC ampostí?

Salutacions

Javier

Unknown ha dit...

No sóc gent de partit. Sembla que això s'ha d'explicar cada dos per tres. Vaig anar en una llista electoral, sí. Vaig fer-ho com independent. I si recordes, amb el tema del transvasament que ens volien colar cap a BCN vaig deixar de col·laborar amb el partit al qual no pertanyia. Voler tenir una experiència en política no és pertànyer a cap partit.

Sóc ampostí de naixement. No em deixo aixafar però, discrepo rotundament que això i defensar la capitalitat/cocapitalitat sigui el mateix. No em sento ni molt menys inferior a la gent de Tortosa. En canvi, em sembla que alguns sense ser capital o cocapital sí que se'n senten d'inferiors.

Quant a acaparar o no, i quant a serveis, si tu agafes totes les coses que es demanen dins del sac de la cocapitalitat i li treus això, la reclamació de cocapitalitat, no en tens prou? Vull dir que, en ple segle XXI, necessitem ser capital per reclamar els serveis que ens corresponen? No m'ho crec. De fet, la mateixa CiU va implantar la delegació territorial distribuint les seus dels diferents departaments.

I quant al PSC ampostí, els ho preguntes a ells. Jo sé que les peticions de capitalitat van començar en ple PHN. Que Amposta ha crescut però, que potser sense el totxo ara estaríem parlant d'una altra cosa. I veurem en un futur. I també sé que aquests que tan demanen la cocapitalitat no s'han dignat a fer al·legacions a la llei amb la qual estan tan en desacord.

Anònim ha dit...

Manel ,continues veient-ho tot des de l'òptica partidista, mira les hemeroteques i veuras que la reclamació de capitalitat ja ve quasi des de la restauració de la democràcia i l'inici del debat vegueries/comarques. Ai quina mala memòria teniu alguns, i quina mala vista : Dir que el creixement d'Amposta nomès ha sigut el totxo... t'has lluït. Si mires la teva estimada Tortosa, ni amb el totxo ha crescut, al contrari, han caigut comerços i fàbriques, però a tu et dona igual, continuara sent capital i Amposta res. Si tanta ràbia us fa que els del partit contrari als de les vostres idees facin progressar Amposta, haurieu de fer algo constructiu i no crítica destructiva en algo tan baix com posar-se a favor de Tortosa. Entenc que d'allí dalt et caiguin les garrofes, però disimula una mica home!

I per últim ja que encara no entens el motiu de la capitalitat, dixau anar, es pitjor el que no vol vore que el cec....

Unknown ha dit...

Si us plau, debat demagog no. Jo no defenso Tortosa, defenso uns arguments sobre la necessitat o no de reclamar la capitalitat. M'acuses de partidista, quan opino lliurement, i se t'escapa el partidisme en el teus arguments.

Ser cec per discrepar... O pensar-se més viu per creure's en possessió de la veritat...

Ah, i no entrem en qüestions personals, perquè no en tens cap dret, i molt menys parlant des de l'anonimat.

Anònim ha dit...

I segons tu, perquè Amposta no ha de reclamar res referent a la capitalitat?

Anònim ha dit...

Veig que contestes, això es que no tens res que argumentar, nomès parles per parlar, propoaganda del partit (encara que ja no hi militis)

Nomès sabeu parlar en contra d'Amposta i ja està ,res de positiu. Amposta ha tingut impediments per a progressar al llarg de l'història, des de Tortosa i també des de dins per gent que preferia que els atres fossin importants i natros sucursal...es trist però es així.

Unknown ha dit...

Si llegissis el bloc no caldria que et contestés. No em veig en l'obligació de contestar-te, ni pel to, ni per ser algú que s'amaga en l'anonimat. Ho entens?

El sucursalisme i el sentiment d'inferioritat potser el tenen alguns que, des del punt de vista partidista, sense demanar la capitalitat no se senten realitzats. I no la gent que es posiciona per la seva opinió.

El teu argumentari, tu que acuses tan de partidisme, no deixa de ser argumentari fanàtic de partit però, xiquet/a, cadascú amb el seu.

Anònim ha dit...

Ai, i els socialistes sempre creient-se tan "guais" per tenir idees rares, ara aixo de que no cal demanar la capital. I damunt surtint per peteneres. Tortosa si demana la capital no passa res, ara si Amposta la demana es cosa de CIU, i els que els segueixen són uns manipulats i uns partidistes (i fanàtics), espectacular...
No fa falta que contestis Manel, però per no pensar de forma "guai" no ens tractis de ximples, així us va a Amposta, (si tu no ets socialista, fes-ho saber als teus companys)
Visca el clientelisme !

Explicau a Tortosa, al "curro" això de que no fa falta demanar la capitalitat per tenir coses (ells claro), veigues a vore que et diuen i ho contes aquí desprès. Potser te peguen i tot, avore qui es més fanàtic

Una coseta : Si li molesten els anònims, deshabiliti'ls que se pot fer....

Li desitjo que tingui un bon dia!, sense rancúnies

Unknown ha dit...

Que sí, que sí, que tens raó. Aquí només es pot opinar en un sentit si no se't tiren a sobre, i després sóc jo qui no respecta les opinions dels altres.

M'agradaria, per cert, saber si s'han fet al·legacions a la llei de vegueries i si és cert que no ha estat així, per què no.

Salut,

Manel

Anònim ha dit...

Sí Manel, tens raó, jo no sóc de CIU i puc opinar : No han fet al·legacions, han badat, és veritat, al igual que potser tampoc són enèrgics a l'hora de reclamar coses, per tampoc hem de llençar la tovallola, la llei de vegueries per sort s'en va pique, ja haurà temps de fotre merder.

Salutacions

Ampostí de Tortosa ha dit...

Si Zaera no t'ho diu, ja t'ho diré jo, company.
Amposta sap, com sap tothom, de manera absolutament meridiana que si existeix la vegueria ( cosa que esta per veure )i nomes ha de haure una capital, aquesta serà Tortosa, exactament per la mateixa raó ( si no més ) que Amposta és la capital del Montsià. No cal pegar-hi més voltes.
Que creieu que al Camp faran capital a Reus en detriment de Tarragona? i mira que en moltes coses li fa puntetes, però no home no. No veuràs en lloc cap ciutat que es vegi amb la força, credibilitat i autoritat per ser capital, que demane la cocapitalitat.
O és que Tortosa la reivindica la cocapitalitat?. No home no.
Ah, per cert, voleu dir que el comú dels mortals -ampostins i tortosins- no passa una mica de tota això?
De vegades sembla com si estesem 50 any enrere.