divendres, 29 de juny del 2012

Començar P3 als 3 anys #educacio #retallades

Ahir llegia que la consellera d'Ensenyament es planteja fer que només comencin P3 els xiquets i xiquetes que hagin complit els 3 anys. El plantejament ja se'l fa però, diu que primer cal confirmar la hipòtesi amb un estudi que digui si això millorarà el fracàs escolar. Caldrà esperar resultats, malgrat que el Departament ja ho ha anunciat, com si primer haguessin enunciat les conclusions i després vingués l'estudi que les faci fortes. I caldrà esperar també, malgrat l'escepticisme que tinc.

D'una banda, tots hem anat a classe amb companys i companyes que són dels de final d'any, com es diu, i no hem confirmat mai la regla que els de finals d'any van més endarrerits a l'escola. El fracàs escolar no serà més aviat una qüestió dels canvis de la societat i de les polítiques educatives que han anat implantant-se?

D'altra banda, sóc mal pensat, ho sé, i crec que al darrere de tot això hi ha dades relacionades amb la quantitat d'alumnes menors de 3 anys que no haurien de començar l'escola, amb la conseqüent reducció de matrícules i, per tant, la conseqüent reducció de professionals, o recursos en general. I sent mal pensat, i si l'encerto, em pregunto per què no parla clar la consellera si realment es persegueix això, sumat a les retallades que ja ha imposat al sector?

Creative Commons License + GNU FDL