diumenge, 30 de setembre del 2012

Santo Domingo de Silos #viatges

Santo Domingo de SilosDes de Lerma, en molt poca estona et plantes a Santo Domingo de Silos, on hi ha el monestir del mateix nom. Abadia benedictina, del qual només es pot visitar el claustre romànic inferior, la farmàcia, l'antic refectori i l'església. Només arribar, mentre camines per fora del monestir et recorda Poblet, amb aquella muralla que l'envolta. Destaquen del claustre els capitells i els relleus que hi ha a les 4 pilastres del mateix, la porta de les Verges, que comunica amb l'església, testimoni del temple romànic que va existir, el sepulcre del Sant, i l'enteixinat d'estil mudèjar, amb escenes quotidianes de la Castella dels segles XIV i XV. El poble sembla que és un lloc molt turístic per la gran quantitat de restaurants existents. És un poble menut i atractiu.

Sortint de Santo Domingo, molt prop hi ha el parc natural de la Yecla, on es pot recórrer el camí pel congost de la Yecla, un congost estret, on mai no entra la llum del Sol, pel qual passa el rierol El Cauce. El recorregut es fa per una passarel·la instal·lada dins del congost, agafada en ambdues parets -que quasi es toquen-. A sota es pot sentir el soroll de l'aigua i veure l'efecte de l'erosió d'aquesta en la roca. A l'estiu no hi ha gaire aigua, imagino que en època de pluges ha de ser espectacular. Si teniu sort podeu veure algun voltor, ja que tenen els nius a les altures del congost.

I ja des d'allí, es pot anar a Lerma canviant de ruta, passant per Covarrubias i així es tanca la ruta pel "Triangle de l'Arlanza". No vam poder fer una visita exhaustiva però, vam poder gaudir del paisatge urbà, amb les seves cases típiques castellanes, la torre o l'església, així com la riba del riu Arlanza.

Ja sabeu, imatges a Flickr.

Creative Commons License + GNU FDL