dissabte, 6 d’octubre del 2012

Burgos #viatges

Burgos: catedralOooh! Arribes a Burgos i veus aquella porta i la catedral al darrere i al·lucines. Quina bellesa! I el passeig del riu Arlanzón, un passeig verd amb diversos ponts que recorden, algun dels quals em recorda Roma, salvant les distàncies.

Deixant de banda la trista història recent de la ciutat, seu del govern franquista durant la Guerra Civil, és una ciutat que val la pena visitar. Nosaltres vam ser-hi de passada, de camí entre Lerma i Sos del Rey Católico. El temps just per visitar la catedral, dinar i marxar.

Com deia abans, arribes i et trobes amb l'arc de Santa Maria, una de les portes medievals d'entrada a la ciutat, la qual dóna a la plaça de la catedral. La visita a la catedral és de pagament, i no poc. Si no recordo malament, 7 euros per cap. Àudio guia per a tothom. A dins molta gent, massa per al meu gust. Però, la bellesa del temple ho fa oblidar tot. No faré un repàs de l'arquitectura de les obres d'art. No podria recordar-les i ho faria malament. Puc proposar-vos veure les fotos que vam fer.

Un cop acabada la visita a la catedral, una passejada pels voltants. Una zona atractiva amb múltiples restaurants que, de nit fa pintar d'estar molt concorreguda. I d'aquí a dinar i, malauradament, vam marxar per arribar a aviat a Sos. Autovia i autopista cap a Vitoria-Gasteiz, Pamplona i fins la sortida de Sangüesa. El proper apunt però, no parlarà de Sos si no de Pamplona, ja que vam fer una escapada a la capital navarra aprofitant la seva proximitat a Sos.

Creative Commons License + GNU FDL