dijous, 8 de setembre del 2005

Apple iPod Nano i Motorola ROKR

La gent d'Apple està treient productes molt atractius, tant quant a funcionalitat, facilitat d'ús i disseny atractiu. Posen cura fins i tot en detalls com l'empaquetat i els cables. Ja fa temps que van per davant amb els ordinadors, amb un sistema operatiu que pensa més en l'usuari que la resta dels sistemes existents. Els actuals iMac G5 o iBook G4 són un exemple d'integració de components sense penalitzar la potència de l'equip. L'iPod va ser una revolució en el món dels reproductos portàtils de música, per disseny i per capacitat. Després han vingut còpies d'aspecte i de funcionalitats que, sembla que no arriben a igualar-lo.

Ahir ens van presentar dos nous productes que prometen ser un nou pas endavant i que faran evolucionar la resta del mercat. L'iPod nano, un iPod tan prim com un llapis, i el Motorola ROKR, un mòbil fet conjuntament amb Motorola, i que incorpora el programari de reproducció de música iTunes.

Per sort i per desgràcia Apple continua sent una companyia de programari privatiu, tot i que el seus sistema operatiu està basat en programari lliure i incorpora, per exemple, Apache i PHP, a banda que s'hi pot instal·lar molt del programari existent per a GNU/Linux. Però, s'ha de reconèixer que en saben molt de fer productes innovadors i atractius.