divendres, 9 de gener del 2009

Aparcant on em dóna la gana

No és el primer cop que escric sobre els aparcaments a la ciutat d'Amposta. No és que tingui mania a ningú però, és curiós com de natural és el comportament incívic de certs conductors i conductores. Els aparcaments sobre passos de vianants i sobre de la vorera són habituals en molts llocs, a banda de les animalades que es poden veure en dia de mercat als carrers adjacents.

Aquestes passades festes nadalenques un dia, passant pel carrer del passeig del Canal, hi havia tot de cotxes aparcats sobre la vorera dreta -en sentit cap a l'Hotel-, tots amb emergència. No dubto que molts o alguns d'aquells vehicles pertanyessin a gent que estigués a la farmàcia però, fins i tot entre aquests, caldria veure si és prou justificat fer cua en una farmàcia per no aparcar bé, provocant problemes per a la circulació -de vehicles i de persones-. Un tros més amunt es donava la situació contradictòria que la guàrdia urbana estava multant vehicles que estaven estacionats en l'àrea de càrrega i descàrrega de l'Hotel. La cua de vehicles sobre la vorera al passeig del Canal es podia veure clarament, i molestaven molt més que els estacionats allí.

Aparcament a AmpostaD'altra banda, tal com mostra aquesta foto de fa uns mesos, ens trobem zones al barri del Grau on, gràcies a l'elecció de la senyalització de les parades del mercat dels dimarts, hi ha qui es pren aquesta senyalització com si fossin delimitacions d'aparcament, com si fos senyalització horitzontal. Ja ho vaig dir en el seu moment i em reitero, que qui ha pensat que per delimitar les parades aquest era el millor mètode s'ha equivocat perquè entra en conflicte amb la senyalització per al trànsit, i això s'ha de tenir sempre en compte.

Creative Commons License

1 comentari:

Anònim ha dit...

I a més, t'has dixat de tenir en compte l'Avinguda Catalunya. Com que hi ha dos carrils, la gent aparca en doble fila, per costum, a molts punts d'esta avinguda. És realment vergonyosa la situació al davant del Telepizza, sobretot en caps de setmana. Entre setmana, devant del SUMA, igualment.

Voto per eliminar el doble carril d'esta avinguda i posar aparcaments en bateria. Guanyariem en places d'aparcament i minaríem l'incivisme.