dimecres, 14 de gener del 2009

Com triar un disc dur multimèdia (I)

Un dels dispositius de moda en les compres de tecnologia són els discos durs multimèdia. Es tracta d'aparells que es composen d'una caixa habitualment petita, amb un disc dur dins, i amb funcionalitat externa per reproduir video, àudio i fotografies, amb un comandament a distància per poder interactuar des de certa distància. L'ús habitual d'aquests aparells és per reproduir el material multimèdia que tenim connectant-los a la televisió. Alguns discos durs virtuals tenen funcionalitat de gravació des de la televisió analògica, altres incorporen també un descodificador de TDT.

Quant a traspàs de dades, habitualment es troben discos durs amb connexió USB, no tant amb Firewire, i també hi ha discos durs amb Ethernet. És més estrany, en les franges de preus mitjanes-baixes, trobar discos durs amb connexió a xarxes sense fils.

La capacitat dels discos pot ser variada. Avui dia és recomanable comprar un disc de 500 GB o 1 TB com a mínim. Cal anar amb compte, doncs els GB no tots els fabricants els entenen igual, i alguns especifiquen que 1 GB per a ells és 1.000.000 bytes i no 1.048.576 bytes, com hauria de ser respectant les unitats.

Creative Commons License

3 comentaris:

Mc Calan ha dit...

Per cert, com s'ha de triar un HD extern que porti la funció Ready Bost ? Gracies

Unknown ha dit...

Imagino que et refereixes a Ready Boost, la tecnologia de memòria cau de disc que incorpora Windows Vista? Si és així, el disc dur extern ha de ser un disc flash, no un disc mecànim (amb cil·líndes, capçals,...). Un cop destriat això, cal veure què ofereixen els fabricants.

SanDisk anuncia que les seves unitats flash estan preparades per utilitzar-les amb Ready Boost (http://la.sandisk.com/Retail/Default.aspx?CatID=1472#1). Kingson també ven unitats USB preparades (http://shadito.wordpress.com/2007/03/30/analisis-kingston-datatraveler-readyboost/).

Si vols però, discos de 500 GB o 1 TB potser t'hauràs d'esperar perquè les unitats de disc SSD encara són molt cares. Per posar-te un exemple. Si vas al configurador del MacBook d'Apple, canviar el disc que porta per un de 160 GB de tipus SSD fa que el preu augmenti 630 euros. Diuen que aquest any potser baixaran els preus però, de moment això és intocable.

Mc Calan ha dit...

Moltes gracies pel teu aclariment.