dilluns, 12 de gener del 2009

Galettes a Girona

Girona: Crêperie BretonneAquest cap de setmana hem estat per Girona. La imatge adjunta és la d'un dels llocs on ens agrada anar a sopar de tant en tant, la Crêperie Bretonne, al barri vell de Girona. Entre altres plats, allí podreu menjar les galettes, una espècie de crêpes però, fetes amb fajol, una espècie de blat negre, anomenat sarrasin en francès.
Girona: Crêperie Bretonne
El primer cop que vam provar les galettes va ser en una creperia anomenada Suzet, a Barcelona al c/ Tallers, la qual ja no hi és. A Girona coneixem aquesta creperia i La Vedette, tot i que he de dir que el contingut dels plats és millor el de la primera. Serà la crisi o no però, el darrer cop a La Vedette les galettes estaven molt buides.

Podeu veure algunes imatges més de Girona d'aquest 2009 a Flickr.

Aprofitant l'entrada, m'agradaria saber si coneixeu on comprar farina de fajol. No recordo haver-ne vist en els supermercats. Potser en botigues de dietètica o de productes ecològics?

Creative Commons License

5 comentaris:

Álvaro ha dit...

Jo les 'galettes' les he menjat a Krampus, una creperia que hi ha al número 89 del carrer Saragossa de Barcelona. Vaig viure al costat al meu primer any de carrera. L'última vegada que hi vaig anar havien posat més taules i s'estava una mica atapeït però tinc molt bon record de les creps, per al meu gust, millor que les del Suzet.

krusty ha dit...

Quan es va a Girona és indespensable passar per La creperie Bretonne.
Boníssim tot!!

Unknown ha dit...

Jo et recomanaria La Crêperie Bretonne i també el Cau del Llop, la Tagliatella i el Cul de la Lleona.

Unknown ha dit...

El fajol, (en castellà, alforfon o trigo sarraceno; en francès, ble noir; en rus, greshka) és un gra lliure de gluten i per tant és molt possible trobar-lo en establiments de dietètica o herboristeries. A més com és un producte molt típic de les cuines asiàtica i de l'Europa de l'Est, en establiments d'alimentació d'aquestos orígens és molt més que probable que n'hi trobes.

Unknown ha dit...

Bones notícies. Vaig trobar la farina de fajol a la botiga Ekobo a Amposta, al passeig del canal, tocant a l'Hotel Montsià.

Hi havia fajol en gra, de la marca Sarrasin -coincident amb el nom en francès-. En castellà al fajol se li diu trgo sarraceno. Jo vaig estar temptat de traduir-ho per blat sarraï abans de trobar la traducció al català.