dilluns, 19 de gener del 2009

Mobbing rural

El telenotícies d'ahir de TV3 es feia ressò de la denúncia que fa el sindicat de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) per la pressió que en les zones rurals es fa sobre pagesos i ramaders. Els passos ramaders -lligallos- cada diavan disminuint, a causa de la construcció de noves carreteres, del creixement urbanístic, etc. Les persones que es compren segones residències en localitats rurals, no s'adapten a la forma de viure-hi i acaben queixant-se per sorolls i olors habituals i normals del lloc.

Silenciar esquelles, silenciar campanars, eliminar l'olor dels fems,... És molt trist que siguem culturalment tan limitats de no saber adaptar-se al lloc on es va i voler imposar la forma de vida de la ciutat. Per estar tranquil i sense soroll potser millor anar de balneari abans d'anar a pertorbar la forma de vida de les poblacions rurals. D'altra banda, això no és res més que una conseqüència dels bons ulls amb què els ajuntaments d'aquestes poblacions, petites, els quals veuen una font important d'ingressos amb la construcció de segones residències. Potser amb el pet de la construcció s'ho mirin més. I si el conseller Ausàs compleix amb allò que apuntava, un cop aprovat el nou finançament, s'abordarà el finançament dels municipis.

Creative Commons License

1 comentari:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Va ser molt fort. Van al camp a buscar les avantatges que té i deixa la capital i després els molesta els matisos peculiars que té. Duran un parell d’anys vaig anar al camping de Poboleda (el Priorat) i tots els matins ens despertava el cant del gall. Per a natros era un encant més del poble. Que tornin a la capital!