dijous, 22 de gener del 2009

Quant a les delegacions exteriors de la Generalitat

Francesc de Carreras publica un article d'opinió avui a La Vanguardia sobre les delegacions de la Generalitat a l'estranger. En ell critica aquestes delegacions pel seu caràcter polític i la seva poca eficàcia en relació a la despesa pública que requereixen. Si bé puc discrepar de la ideologia de l'autor quant a la independència de Catalunya o el federalisme d'Espanya, no discrepo en la reflexió que les "ambaixades" de la Generalitat en època de crisi donen la imatge de despesa innecessària que cerca efectisme polític. Semblen, per dir-ho d'una altra manera, la joguina de Carod. Què penseu?

Creative Commons License

3 comentaris:

Themistokles ha dit...

A mi tot el que sigui projectar una imatge de Catalunya diferenciada de la d'Espanya em sembla més que correcte. Sobre si és o no una despesa innecesària caldria veure quina és la feina que tenen assignada i passar comptes de la feina feta d'aquí a per exemple un any. Sobre si és oportú per la crisi, no ens equivoquem, la crisi no pot paralitzar projectes. Sobre Francesc de Carreras, després de llegir molts dels seus articles a la Vanguardia, sóc de la opinió de que al personatge li cal un reciclatge sobre què és i què no és democracia (potser és el mateix que li passa a la Constitución Española).

Unknown ha dit...

Jo estic bastant tip que tot allò que es faci en nom de Catalunya m'ho hagi de tragar. Crec que és lògic discrepar de la necessitat d'aquestes "ambaixades", sobretot perquè qui acaba tenint la paella pel mànec en política exterior és Espanya. Mentres la legalitat vigent no canviï estem invertint diners en unes oficines on s'emplea molta gent però, quin fruit no està clar. És cert que el temps dirà però, tenim el dret del dubte.

Quant a Francesc de Carreras, no és que sigui afí precisament amb els seus plantejaments però, m'agrada atendre diferents opinions i coincidir-hi si, cal, independentment sobre si coincideix la ideologia de qui les emet amb la meva.

Xavi ha dit...

Opinions a favor i en contra d'aquests temes i/o afins (nacionalisme) son més del mateix. Els uns creuen que és modèlica de cara a la projecció internacional de Catalunya. Els altres, la titllaran d'independentista, il·legal, inconstitucional i no sé que més. Res de nou, ja està tot inventat en la política actual.