dijous, 10 de setembre del 2009

Blogger permet mostrar un fragment de text a la portada

Una de les característiques que gestor de blocs com Wordpress ja inclouen des de fa temps és poder separar el text dels apunts en un primer tros, el qual es mostra a la portada del bloc, i un segon tros, al qual s'accedeix a través d'un enllaç, amb el text típic "Llegeix més" o un altre semblant. Malgrat ser una característica existent en altre programari i altres serveis, Blogger no tenia aquesta característica.


Avui es pot llegir al bloc de Blogger que aquesta funcionalitat ja s'ha incorporat. Així, fent clic al botó de més a l'esquerra de l'editor, amb el text de llegenda "Insereix cancel·lació de salt", s'insereix una barra horitzontal que mostra la separació del text en els dos fragments, l'introductori i la resta. Això, si s'està escrivint en mode WYSIWYG i no en mode d'edició HTML. En aquest segon cas el trencament del text es determina inserint <!-- more --> allí on es vulgui establir el final de la introducció, tal com es pot veure a la segona imatge.

La vista de l'apunt a la portada del bloc mostrarà el text introductori i un enllaç amb el text "Més informació", el qual porta a l'apunt complet.


Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Gustau Moreno ha dit...

Ja era hora!
Però pel que veig, de moment només funciona amb l'esborrany de Blogger, no?