dimarts, 8 de setembre del 2009

"Yo también..." a Facebook

"A mi también la música me trae recuerdos", "Iba a tomarme una caña y me lié", "Yo Nací Entre El 70 -79 E Hice Las Tareas SIN INTERNET!!!", "Yo también he tenido la sensación de caerme cuando me estoy durmiendo", "Yo también me he quedado dormido en el sofa!", "yo también jugué a la viborita del Nokia", "Yo también me río cuando alguien se cae", "Yo también le doy la vuelta a la almohada para poner el lado frío", "Yo también tengo Antena 3 en el canal 6!!",...

Aquests són exemples de grups i pàgines a Facebook sobre temes diversos, els quals acostumen tractar sobre la nostra infantesa, coses que sovint fan la majoria de persones -sovint parodiades en els monòlegs humorístics-,... Facebook va ple d'aquest grups i pàgines que, tot i no començar sempre el seu nom per "Yo también", podrien classificar-se dins de la mateixa categoria.


Al principi et trobaves un grup d'aquests i, com que no era generalitzat, hi entraves, perquè et feia gràcia. Ara resulta que per qualsevol cosa es crea un grup, com una necessitat d'autoafirmació, com aquell dels que la música els porta records -tan estrany és?-, o els que tenen la sensació de caure mentres dormen -sí, també molt estrany-. Afegir-s'hi o no, és a les nostres mans. No sé fins quin punt són grups i pàgines reals o altres formes de tenir llistes per enviar correu brossa, de forma més dissimulada que amb grups amb finalitats impossibles dins del Facebook.

Jo ja he decidit no afegir-me a més grups d'aquests i, anar-me eliminant els que em quedin. Tot plegat afegeix molt soroll al perfil. És la gràcia i el problema del Facebook, ser un servei de xarxa social de propòsit general.

Creative Commons License + GNU FDL

2 comentaris:

Gustau Moreno ha dit...

Felicitats per l'article, m'ha agradat molt. Sobre el que comentes, un d'aquests grups de "Yo también..." que em va fer una cert gràcia és el que diu, més o menys, "Yo también me estoy planteando darme de baja en Facebook". Crec que és el més encertat...

Unknown ha dit...

Gràcies. En aquest sentit els grups de Facebook semblen aquelles converses en què, per manca d'un tema per parlar, es troba una coincidència que podria semblar ridícula però, que permet establir una conversa per uns moments. Ho comentes, rius una mica i després, a cercar un altre tema, que no acostumen a donar per gaire aquestes coses.