dimarts, 13 d’octubre del 2009

Barreres arquitectòniques i altres


Si hom pot fer-se la idea dels entrebancs que algú amb problemes de mobilitat pot tenir per Amposta -i altres ciutats, és cert-, ara que tenim una criatura i que ens movem amb el cotxet per la ciutat, podem parlar amb coneixement de causa.

D'una banda la nostra ciutat, excepte a l'Av. de la Ràpita i carrers reformats, majoritàriament té carrers amb voreres que no tenen baixades per cotxets, cadires de rodes o persones amb dificultats per pujar i baixar d'alçada. L'estat de les voreres i del ferm de diferents carrers tampoc no és satisfactori. El tracatrac mentres les rodes passen per les irregularitats dels carrers és important.

Ara bé, com es veu a la foto, i ja n'he parlat altres cops, hi ha altres problemes que no són barreres arquitectòniques si no que es podrien dir barreres incíviques, causades per persones que no pensen més que en elles a l'hora de circular. Aquesta foto és de diumenge al matí davant de la llibreria del carrer Ample. Com que per a alguns anar a comprar el diari és una emergència vaig haver de canviar de vorera per continuar el meu camí. Fa poc em trobava que un pas de vianants estava ocupat i no podia aprofitar la rampa de baixada per creuar el carrer. Com ja saben qui fan això, ni és emergència comprar el diari, ni comprar tabac, ni llogar una pel·lícula però, continuem i continuarem veient aquestes conductes incíviques. I el pitjor, que si dius alguna cosa encara s'enfaden.
Creative Commons License + GNU FDL