dimecres, 28 d’octubre del 2009

Corrupció i cinisme polític

El PSC ha rebut un cop en fort amb el cas de pressumpta corrupció a Santa Coloma. Després de demanar explicacions a CiU pels ingressos de la Fundació Trias Fargas, ara es troben amb un alcalde i persona important dins del partit, sospitosa de corrupció. No és el primer cas que els socialistes -altres cops fora de Catalunya- estan afectats per pressumptes casos de corrupció. No se'n salva el PP però, no se'n salva tampoc el PSOE.

Després de les paraules del president Pujol sobre el perill de destapar la caixa dels trons sobre el finançament dels partits, no fos que la ciutadania veiés com es fan les coses, un no podia evitar recordar el famós 3% de Maragall, o aquell escàndol de les enquestes de la Generalitat, que va acabar amb el cap de David Madí.

Avui escoltava Oriol Pujol, igual que ahir escoltava Felip Puig. Aparentment han donat un missatge basat en la presumpció d'innocència de tots els detinguts. Però, aquest ha estat un missatge, un discurs, prou cínic. I ho dic perquè no han evitat esmentar i repetir que hi ha càrrecs electes socialistes involucrats, mentre que els senyors Alavedra i Prenafeta fa molts anys que no tenen cap càrrec dins de CiU. És més, aquesta tarda Oriol Pujol insistia que ell no volia parlar de no sé quants milions que va rebre el PSC i no recordo quantes coses més. No volia parlar-ne però, ho esmentava, com aquell que no vol la cosa.

Creative Commons License + GNU FDL