dimecres, 4 de novembre del 2009

La fi de les tarifes planes d'ADSL?

Via @cmtblog, llegeixo que les companyies de telecomunicacions europees es plantegen eliminar les tarifes planes d'Internet (ADSL i altres) i fer pagar per volum de descàrregues. El problema seria que el creixement del tràfic a la xarxa els supera i voldrien penalitzar d'alguna manera els usuaris que fan un ús més elevat de la connexió -sigui per descarregar pel·lícules o altres coses-. Aquest increment del tràfic diuen que els suposarà en un futur proper una inversió important en infraestructura.

Val a dir que les companyies són molt cíniques. En primer lloc, estan queixant-se d'un problema del qual s'han aprofitat elles. O potser no han incrementat el nombre de clients sabent que un dels principals usos de la connexió seria la d'intercanviar fitxers amb xarxes P2P? És més, no fan doble joc incitant la contractació d'ADSLs amb la idea implícita del P2P i a la vegada rentant-se les mans davant de les societats de gestió de drets? En segon lloc, una inversió així, després dels anys que fa que les connexions a Internet valen el preu que valen, no haurien d'haver-la planificat? No hauria d'estar coberta?

Una mesura així és mereixedora de baixes massives de clients. En comptes d'anar cap a la connexió a Internet per a tothom i amb tarifa plana, sigui la crisi, sigui el potencial negoci que suposaria, anem enrere.

Creative Commons License + GNU FDL

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Awuí a CAtalunya hem d'aguantar el pitjor servei al preu més car d'Europa. Vergonyós!

ximo ha dit...

I sinó, que vol dir allò tant implícit de " podrà baixar-se el que vulgui i a l'hora que vulgui ".
En que estan pensant, en fotos del Picasa o en peli-cules i mes peli-cules?. No tenen vergonya ni la coneixen.

Anònim ha dit...

Sort que a La Ràpita tenim el cable, que si no... Ups! Però si no en tenim!!!!
Manel (La Ràpita)