dijous, 24 de setembre del 2009

17-09-2009, arriba Júlia al món

Estic desconnectat des de fa uns dies. El motiu és de joia. Avui Júlia compleix una setmana. Arribava al món, puntual, el passat 17 de setembre, a les 23:15h. La felicitat de veure la cara de la teva filla per primer cop, després d'una llarga espera, no es pot descriure. Ara estrenem el rol de pares, amb totes les novetats que comporta però, amb l'alegria de veure cada dia la careta de la personeta que Maria Jesús ha dut i cuidat durant 40 setmanes al seu ventre.

Creative Commons License + GNU FDL

dimarts, 15 de setembre del 2009

IBM deixa d'utilitzar Microsoft Office

Una notícia de la qual no s'ha parlat gaire aquests dies -bé, sembla que avui comença a parlar-se'n- és el fet que IBM ha ordenat a més de 300.000 treballadors que deixin d'utilitzar Microsoft Office. En el seu lloc utilitzaran el paquet ofimàtic, basat en OpenOffice, Lotus Symphony, compatible amb el format estàndard OpenDocument (ODF). Lotus Symphony és un paquet gratuït però, no lliure, segons es pot entendre de la seva llicència, i es distribueix integrat en la versió 8 de Lotus Notes. A diferència d'OpenOffice no inclou un gestor de base de dades, com sí que ho té aquest -Open Base-, de manera que els usuaris de Microsoft Access no tenen una alternativa semblant.

Creative Commons License + GNU FDL

dilluns, 14 de setembre del 2009

La por dels "demòcrates" a la democràcia

La consulta d'Arenys de Munt s'ha realitzat. La Falange s'ha manifestat. I alguns s'han fixat en què ha hagut aldarulls, apuntant als independentistes. No s'han escandalitzat que en un estat democràtic, on s'il·legalitzen partits per ser el braç polític dels terroristes, hi hagi partits d'esperit totalitari, amb un passat més que negre durant el règim dels guanyadors, existeixi, es manifesti i s'erigeixi com defensor de la pàtria.

Sorprèn -bé, de fet no- que dins del PSC i del PSOE, critiquen la celebració de la consulta i el suport a la mateixa. Diuen que per la via del diàleg es pot parlar de tot però, haurien de dir realment, que es pot parlar de tot el que ells volen. Un referèndum no es pot celebrar perquè, malauradament la nostra democràcia és com és, i segur que a Madrid no estan per canviar-la. Però, una consulta es pot celebrar i s'ha de tenir respecte per la voluntat de les persones de dir-hi la seva, mal que els pesi.

Com deia en un altre apunt, no deixa de quedar reflectit que els demòcrates que presumeixen de ser-ho, demostren la seva por a la democràcia. Ves quina contradicció!

Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 12 de setembre del 2009

La variant de l'Aldea i l'Àngol

El govern assegura que la variant de la N-340 a l'Aldea estarà el 2011. Això se suposa que serà si es compleix l'acceleració que es promet des de Madrid. Potser és demanar molt però, amb el que ha costat iniciar les obres, amb la foto per mostrar que es començava la variant, podrien haver fet uns plans més ambiciosos. A més, quan s'hagi acabat serà quan sapiguem si alliberen, si bonifiquen o si no toquen els peatges.

Total, ja ens anem acostumant. L'Àngol, a Alcanar, una vergonya. L'autovia Tortosa-l'Aldea, 11 km, 11 anys -sigui qui sigui qui faci les obres-. Poc a poc, i bona lletra... o no.

Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 10 de setembre del 2009

Arguments per a la Caverna

Que es convoqui una consulta sobre l'autodeterminació i el president del país digui que aquest tipus de consultes donen arguments a la Caverna espanyolista és un pobre argument. El president Montilla estic segur que no comparteix la consulta o que votaria negativament però, hauria de recolzar aquests exercicis de democràcia, almenys en esperit, si legalment no pot. La Caverna no necessita gaire per utilitzar políticament Catalunya. Només cal repassar la premsa dels darrers anys. Si l'Estatut era el del Parlament malament, si era el retallat malament, si els papers espoliats que hi havia a Salamanca tornaven a Catalunya malament, si Catalunya volia millor finançament malament,... No cal fer gaire esforç per recordar que la Caverna no necessita consultes populars per utilitzar políticament Catalunya. Aquells que reclamen defensar les idees sense violència, si aquestes idees no els són còmodes, tampoc no volen sentir-ne parlar.

Creative Commons License + GNU FDL

Consulta no, manifestació de Falange sí

Penso que si s'ha prohibit la col·laboració municipal a Arenys de Munt amb la consulta sobre la independència de Catalunya, i al mateix temps s'ha permès la manifestació de Falange, ha de ser perquè complint la legislació havia de ser. No podem demanar que qui administra la justícia i qui atorga permisos incompleixin la llei.


Blogger permet mostrar un fragment de text a la portada

Una de les característiques que gestor de blocs com Wordpress ja inclouen des de fa temps és poder separar el text dels apunts en un primer tros, el qual es mostra a la portada del bloc, i un segon tros, al qual s'accedeix a través d'un enllaç, amb el text típic "Llegeix més" o un altre semblant. Malgrat ser una característica existent en altre programari i altres serveis, Blogger no tenia aquesta característica.

3 anys de casats!

Avui fa 3 anys que Maria Jesús i jo ens vam casar. Estem de celebració i a la vegada a l'espera que neixi la nostra filla. Casualitats de la vida, una mica més un neix el mateix dia que celebrem l'aniversari de noces -encara queda dia per davant per això-. S'uneix la felicitat de complir un any més de matrimoni amb la felicitat i l'espera impacient de la bona nova. T'estimo!



Creative Commons License + GNU FDL

dimecres, 9 de setembre del 2009

PSC+PSOE vs Castells

Manuela de Madre es posa al costat del PSOE davant de les crítiques del conseller Castells sobre la possible pujada d'impostos, sobre la gestió de la crisi, en general del govern Zapatero.  Que estrany... El PSC aliniant-se amb el PSOE quan es veu alguna possible discrepància? Estranyíssim, no?

Creative Commons License + GNU FDL

Prostitució, el tema de la setmana

És increïble com de sobte hi ha temes que monopolitzen l'actualitat informativa. Ara toca la prostitució. Barcelona estornuda, es refreda tot Catalunya. De sobte els polítics s'han adonat que hi ha prostitució a la via pública, es comença a parlar de normatives, si cal sancionar, qui caldria sancionar, si cal regular-ho, etc. Jo desconnecto. Passo de fer cas d'aquestes històries. Passo de polítics que van de superreguladors per la vida -i després resulta que no poden o no volen aplicar allò que regulen-, i d'aquells que es fan la foto, com si de sobte s'haguessin convertit en els màxims defensors de les dones que exerceixen la prostitució.

Senyors, senyores, que la gent també viu en aquest país, i veu què hi ha, no cal fer-los creure que les coses apareixen d'avui per demà.


Creative Commons License + GNU FDL

dimarts, 8 de setembre del 2009

"Yo también..." a Facebook

"A mi también la música me trae recuerdos", "Iba a tomarme una caña y me lié", "Yo Nací Entre El 70 -79 E Hice Las Tareas SIN INTERNET!!!", "Yo también he tenido la sensación de caerme cuando me estoy durmiendo", "Yo también me he quedado dormido en el sofa!", "yo también jugué a la viborita del Nokia", "Yo también me río cuando alguien se cae", "Yo también le doy la vuelta a la almohada para poner el lado frío", "Yo también tengo Antena 3 en el canal 6!!",...

Aquests són exemples de grups i pàgines a Facebook sobre temes diversos, els quals acostumen tractar sobre la nostra infantesa, coses que sovint fan la majoria de persones -sovint parodiades en els monòlegs humorístics-,... Facebook va ple d'aquest grups i pàgines que, tot i no començar sempre el seu nom per "Yo también", podrien classificar-se dins de la mateixa categoria.


Al principi et trobaves un grup d'aquests i, com que no era generalitzat, hi entraves, perquè et feia gràcia. Ara resulta que per qualsevol cosa es crea un grup, com una necessitat d'autoafirmació, com aquell dels que la música els porta records -tan estrany és?-, o els que tenen la sensació de caure mentres dormen -sí, també molt estrany-. Afegir-s'hi o no, és a les nostres mans. No sé fins quin punt són grups i pàgines reals o altres formes de tenir llistes per enviar correu brossa, de forma més dissimulada que amb grups amb finalitats impossibles dins del Facebook.

Jo ja he decidit no afegir-me a més grups d'aquests i, anar-me eliminant els que em quedin. Tot plegat afegeix molt soroll al perfil. És la gràcia i el problema del Facebook, ser un servei de xarxa social de propòsit general.

Creative Commons License + GNU FDL

dilluns, 7 de setembre del 2009

L'Escola 2.0 del govern

Per al govern espanyol i català per parlar d'una escola on els alumnes tindran un ordinador portàtil i les classes tindran pissarres digitals interactives requereix posar-li el nom d'Escola 2.0. Donem-ho per bo, perquè està vist que el 2.0 està de moda i qui governa ha de demostrar que està al dia. Bé, més que demostrar, aparentar.

Hem estat tot el cap de setmana escoltant les meravelles de l'Escola 2.0. A Catalunya els alumnes tindran ordinador portàtil, que es podran endur a casa, amb un sistema de supervisió per saber quin ús se'n fa fora dels centres, i serà finançat per la Generalitat amb 150 euros. Si el model de base seleccionat és de 300 euros, aleshores les famílies hauran d'assumir el cost de 150 euros. Sorpresa. Llegeixo que Catalunya és l'única autonomia on les famílies no tindran l'ordinador de forma totalment gratuïta.

No se'ns diu encara quin sistema operatiu ni quin programari inclouran aquests portàtils. Em pregunto si seran portàtils o ultraportàtils. En aquest segon cas, dubto molt que siguin una bona opció, perquè ergonòmicament no crec que siguin un exemple per seguir.

Es diu que comencem a anar cap a l'escola sense llibres, que els pares podran deixar de pagar sumes importants de diners en llibres en començar el curs. Però, em pregunto si això significa que s'opta per materials educatius lliures, o bé si es continua amb la línia de materials educatius tancats, en mans de les editorials. I que consti, les editorials poden participar perfectament en l'encàrrec d'elaborar, o de liderar l'elaboració de materials educatius lliures.

Per cert, la UOC prepara un projecte de continguts digitals per a tothom.

Creative Commons License + GNU FDL

diumenge, 6 de setembre del 2009

Un record més

Sí, és l'any del retorn, és l'any dels records. Avui diumenge se celebra la processó de la Cinta a Tortosa. La Lira hi actua. Recordo haver-hi anat un o dos cops a tocar. Tornaré a veure, a sentir, com la gent de Tortosa s'emociona amb el pasdoble del mestre Monclús, el pasdoble Tortosa, una cosa que no deixo d'admirar. I després, la devoció per la Verge de la Cinta, la processó, acte destacat del dia.

Bones Festes a la gent de Tortosa.

Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 5 de setembre del 2009

El tarannà obert del govern ZP

La vicepresidenta De la Vega ahir va parlar potser més clar que mai. L'autodeterminació i la independència no tenen cabuda a la Constitució. És a dir, que no hi estan d'acord i consideren fora de la llei consultar sobre el tema -opinar és il·legal?-. I si a més sumem que els referèndums només es poden convocar a Madrid, ja tenim clar que el tarannà obert del govern de Zapatero no és res més que façana -si no ho teníem clar des de fa temps-. Molt obert de pensament però, les consultes d'autodeterminació ni els agraden ni les permetran. Repetint-me, que recordin que la IIa República -que ells tan defensen- va arribar després del resultat d'unes eleccions municipals. I tornant-me a repetir, un govern que presumeix i dóna lliçons de democràcia hauria de plantejar-se corregir una anomalia del sistema com l'impediment de preguntar a la ciutadania directament.

Creative Commons License + GNU FDL

divendres, 4 de setembre del 2009

La grip A i Josep Cuní

Ahir a la tarda a Catalunya Ràdio entrevistaren Josep Cuní. Probablement és un dels periodistes més influents de Catalunya i, tot i que no sempre m'agrada què diu o com ho diu, és cert que a l'hora de dir les coses no se n'està. Ahir mateix va referir-se durant l'entrevista a la grip A i com entre mitjans i polítics potser s'han passat de la ratlla. Es va referir a les declaracions del president del Consell General de Metges sobre el foment de la por amb la probable arribada de molts casos de grip en els propers mesos, sobre els interessos econòmics i polítics que hi ha al darrere de les "epidèmies de por".

Cuní va preguntar l'entrevistador sobre si sabia els casos de grip estacional que hi ha cada any, sobre si sabia qui hi havia al darrere de l'OMS i per què entre totes les organitzacions de les Nacions Unides, l'OMS és l'única a la qual els governs fan cas.

Va demanar que els periodistes, si davant d'aquesta allau de declaracions dels polítics sobre la grip A(H1N1), sobre aquesta alarma que s'ha generat, s'informessin, anessin a cercar informació, potser els mitjans no contribuirien a generar tanta por. I així ho crec. Perquè els polítics, els que governen perquè volen mostrar que es preocupen per la salut de la gent, i els que estan a l'oposició perquè volen mostrar que ells es preocupen més, no ajuden gens.

Acabo amb la referència al video Operación pandemia, de Julián Alterini. Seria interessant que algú es dediqués a contrastar allò que es diu al video i no únicament emetre declaracions de polítics.



Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 3 de setembre del 2009

Regal d'estada al Delta Spa d'Amposta a Rac 1

No sé si aquesta setmana i la passada han estat les úniques però, són les dues en què he escoltat al programa El món a RAC 1 de l'estiu (amb el bloc molt poc actualitzat), que el sorteig setmanal per als participants a les preguntes del dia seria d'una estada de cap de setmana al Delta Spa d'Amposta. La sorpresa és que a més anava acompanyada de dues nits d'hotel a l'Hotel La Sénia (es refereixen a l'Hotel Nova Sénia). Sorpresa perquè sembla qui no conegui la zona es pot pensar que hotel i spa són al mateix lloc, a la mateixa ciutat però, en canvi, estan un a cada punta de comarca.

Si entreu al web del Delta Spa veureu que les promocions actuals contemplen nits d'hotel a l'establiment esmentat. A 20 minuts del Delta Spa, diuen. A quina velocitat?

Creative Commons License + GNU FDL

Consulta sobre l'autodeterminació

Una democràcia que presumeix de ser-ho no pot posar traves a les consultes sobre qualsevol tema d'interès per a la població. Arenys de Munt és aquesta setmana notícia per la consulta popular sobre l'autodeterminació. Segons llegia ahir, ni la pregunta incompleix la llei, ni és realment una consulta organitzada oficialment per l'Ajuntament, cosa que fa incomprensible l'actuació dels advocats de l'Estat. Encara que així fos, que un ajuntament, o que la pròpia Generalitat, no puguin convocar consultes populars és una incoherència en un sistema democràtic. És necessari, imprescindible, que no hi hagi traves per a les consultes a la població, quan es cregui convenient.


De què tenen por a Madrid? De la consulta, del resultat de la consulta, o de la democràcia mateixa?

Creative Commons License + GNU FDL

dimecres, 2 de setembre del 2009

La deixadesa a la zona del cementiri

Amposta: zona cementiriEl bloc La Via Augusta mostra l'estat de les faroles dels carrers urbanitzats a la zona del cementiri, a Amposta. Són carrers ja quitranats, amb les voreres corresponents i amb unes faroles noves que, malauradament, hi ha qui prefereix veure-les trencades. És una zona de pas per a cotxes, per sortir a la C-12, i també una zona de passeig, perquè és molt tranquil·la i hi ha un espai per a l'esbarjo molt gran, amb jocs per a crios.

En canvi, tot i el seu atractiu i potencial, entre la imatge de construccions sense acabar, pel pet que ha fet la construcció i l'especulació associada, entre la brossa i altres objectes que s'acumulen en alguns llocs, i les trencadisses contínues de faroles, la imatge és trista.

Potser, quan ja hi hagi la zona comercial en marxa, aleshores algú se'n recordarà que allí també s'ha de fer manteniment de la via pública i no deixar que la brossa i els vidres romanguin al mateix lloc dies i dies.

Creative Commons License + GNU FDL

dimarts, 1 de setembre del 2009

Aquí sí, així no; aparcant a l'HTVC

HTVC: Aparcament lliure i mal aparcatsNo és el primer dia que parlo de la mala manera d'aparcar que tenen algunes persones a l'Hospital de Tortosa (HTVC). Aquesta imatge mostra com, a la primera hora del matí, mentres la vorera de la dreta té aparcament lliure -més encara del que es veu a la imatge-, a la part esquerra ja hi ha vehicles aparcats al primer lloc on ha preferit el conductor/a, sobre la vorera i impedint completament el pas de vianants. Com deia, mentres uns miren d'aparcar bé, encara que sigui lluny, altres -parlo dels que poden moure's bé- mostren el seu incivisme i aparquen on els dóna la gana. És injust i insolidari.

Si feu clic sobre la imatge veureu marcats els aparcaments i els mal aparcats.

Creative Commons License + GNU FDL