dimecres, 31 de març del 2010

Iconfinder, cercador d'icones

Font: Iconfinder, CC BY
Molts cops haureu cercat icones gratis o, en el meu cas, sent pesat, lliures. Per trobar icones lliures cal anar a llocs on recullen icones i assegurar-se que la seva llicència és lliure, és a dir, que garanteix les 4 propietats del programari lliure o dels continguts culturals lliures. És així perquè les icones habitualment s'utilitzen en el desenvolupament del programari i la seva llicència importa de cara al producte final.

Hi ha diversos llocs on cercar icones. Només volia afegir, si no el coneixeu, el cercador Iconfinder. Hi podeu trobar icones lliures i no lliures, gratuïtes i de pagament. S'hi poden fer cerques d'icones per paraula clau, segons si volem que permetin l'ús comercial o no, es pot indicar la mida que es desitja, el color de fons. El resultat es mostra en una graella amb les icones trobades i, en fer clic es poden veure els detalls: autor, permisos d'ús, etc. També es poden fer cerques per grup d'icones, precedint del text iconset: la paraula de cerca. Per exemple: iconset:copenghagen. Si existeix es mostraran les icones del grup.

La icona que teniu a sobre és del grup d'icones anomenades Cophenagen, el qual es publica amb llicència Creative Commons Reconeixement (CC BY). Hi ha icones amb diferents llicències Creative Commons -no totes lliures-, amb LGPL, GPL, i altres.

I si voleu també es pot utilitzar l'API que ofereix Iconfinder per utilitzar les cerques en les nostres aplicacions web, utilitzant JSON.

He conegut Iconfinder a través d'un comentari al bloc de la Generalitat de Catalunya, que feia referència a un recull del bloc Faro de Berto.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

FindIcons.com ha dit...

I justed wanted to suggest a new and better icon search engine, FindIcons.com, which has larger icon collection and complete search filters.