divendres, 5 de març del 2010

Un "spotify" català?

Segons publicava Europapress ahir, el departament de Cultura està enllestint un web social per escoltar música catalana, comparant-lo amb Spotify. Un lloc amb streamming i amb capacitat per comprar la música que escoltes. A priori els mitjans ho han presentat com la gran notícia. L'etiqueta "spotify" tira molt. Les vendes de música seran a través de botigues en línia de tercers, cosa que em fa pensar que no deixarem de veure enllaços als llocs on comprar-ho, o hi haurà un nombre reduït de botigues que s'integraran amb el lloc.

Què voleu que us digui? No em convenç. El departament, d'alguna manera vol proporcionar un servei que és més lògic que el presti una empresa privada, ja que no deixa de ser una eina per beneficiar interessos privats, per molt que es vesteixi d'una iniciativa de país. No em convenç tampoc que es faci una inversió de no sabem quants milers d'euros i que no sapiguem quines previsions de rendibilitat tindrà el resultat. Quanta gent comprarà la música que es pot escoltar en streamming? Faran un compte premmium com Spotify? Hi haurà una aplicació client que només funcioni amb Windows o serà multiplataforma? Tindrem un servei de compra amb DRM o sense? Moltes preguntes, ja veieu.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Anònim ha dit...

En un món on tothom és productor de coneixament el model no pot ser Spotify. El model de grooveshark està molt bé. El propi artista (jo mateix puc ser artista) es pot donar d'alta i gestiona directament els seus drets.