dimarts, 31 d’agost del 2010

El romànic de la Vall de Boí

Vall de Boí: Sant Climent de TaüllLa setmana passada vam fer un viatge per passar uns dies a la Vall de Boí. Aquest any 2010 se celebren 10 anys des de que el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. L'any 1988, fa 22 anys, havia fet una ruta molt ràpida pel romànic català, arran del concurs de redacció en català de Coca Cola -que compleix 50 anys enguany-. Poblet, Santes Creus, Cardona, La Vall de Boí, Sant Martí de Canigó i Sant Miquel de Cuixà, van ser indrets visitats, tot i que molt ràpid i hagués faltat, per exemple, Ripoll. Aquest cop, a més de passar uns dies tranquils en família, hem pogut visitar amb calma les esglésies romàniques, entre les dues de Taüll, Sant Climent -a la image- i Santa Maria. El romànic m'atreu molt, tot i la seva austeritat, no em pregunteu per què.

L'anada, des d'Amposta, la vam fer per la N-230, entrant a la província d'Osca [mapa]. Val a dir que les indicacions seguides per anar van ser les de la Guia Repsol. El Google Maps té el problema que no indica textualment el nom de les poblacions en el text de la ruta. No és difícil però, arribar-hi.

La tornada la vam fer per la N-260 i C-13 [mapa], per poder passar pel congost de Terradets. La N-260 en els seus primers quilòmetres necessita una repassada, per estreta i per un ferm amb algunes mancances però, el paisatge és molt bonic. Una cosa compensa l'altra. Pel camí vam poder visitar Salàs de Pallars, malgrat que a l'hora que vam arribar tots els llocs per visitar eren tancats.

Podeu veure més imatges del viatge a l'àlbum de Flickr.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Fa uns anys, i també per aquest temps, varem anar de càmping a Pont de Suert i des d'allí visitàrem les esglésies romàniques de la Vall de Boí i el parc nacional d'Aigües Tortes. Només un adjectiu: magnífic!