divendres, 13 d’agost del 2010

#festesamposta2010 La música de les Festes

Els intruments també descansenAvui comencen les Festes Majors d'Amposta 2010. Com cada any les dues bandes de la ciutat, La Lira i la Fila, passejaran la música de la festa pels carrers. Cercaviles i concerts seran l'aportació de les dues entitats, dels quals el Concert de la Plaça de l'Ajuntament és el punt àlgid musicalment parlant de les Festes. La cita anual amb la música de banda, a la capital catalana de les bandes.

Vull recordar una cosa que vaig trobar a través de la Biblioteca de Prensa Histórica i que en el seu dia vaig escriure al bloc, ara que comença la setmana gran de les bandes ampostines.

L'any 1916 naixia La Lira Ampostina. Aquell any a les Festes Majors la música l'amenitzava la banda de la Vall d'Uixó, a la qual es dediquen nombroses línies en agraïment pels cercavila i concerts que van realitzar, en el número del 20 d'agost de l'Eco de la Comarca. L'Eco de la Comarca del 17 d'agost del 1919 és el primer en què en el resum de les Festes Majors apareixen La Lira Ampostina i la Unió Filharmònica, després de 5 anys de la presència de la banda de la Vall d'Uixó a les Festes. Ja fa més de 90 anys que La Lira i la Fila recorren els carrers de la ciutat per contribuir amb la seva música a omplir d'ambient festiu els carrers.

Creative Commons License + GNU FDL