dimarts, 14 de setembre del 2010

El nou Apple TV

La botiga en línia d'Apple per a Espanya encara ven l'Apple TV que s'ha venut fins ara, un dispositiu sense fils que té un disc dur intern i que permet subscriure's i visualitzar, mitjançant iTunes, continguts multimèdia baixats d'Internet. És com un iPod però, per al saló de casa.

Ara bé, als EUA l'Apple TV ha canviat, com es pot veure al web d'Apple d'aquell país. Si l'Apple TV fins ara tenia una superfície com la del Mac Mini, el nou és força més menut. Al web d'Apple podeu veure les especificacions, de forma que notareu que no apareix el disc dur per enlloc i que incorpora el connetor HDMI per a la televisió. El nou Apple TV està pensat per a la reproducció en alta definició i en streamming. Pensat per llogar pel·lícules, sèries de televisió, etc. a l'iTunes Store -24 hores de marge per veure les pel·lícules, 48 per als programes de televisió-, reproduir música, videos  i fotos des de qualsevol ordinador de casa [amb iTunes], i per accedir als continguts dels comptes de Netflix, Youtube, Flickr o Mobileme.

Als EUA el preu és de 99 dòlars, lluny de l'exagerat preu de 189 euros que val l'antic Apple TV amb disc dur de 160 GB.

El producte és atractiu però, limita molt els continguts que pots veure a la televisió de casa. Disposar d'un ordinador de saló, amb les dimensions que tenen avui dia -fins i tot pensant en el Mac Mini-, crec que és una millor opció. Cal veure quan triga a arribar a Espanya/Europa l'Apple TV, per la qüestió del lloguer de programes de televisió i pel·lícules, ja sigui pels acords amb cadenes i productores, ja sigui també per la llengua.

I, per cert, Què passarà amb l'arribada de Google TV?

Creative Commons License + GNU FDL