divendres, 17 de setembre del 2010

El poder de Sarkozy

Algú s'imagina Espanya adoptant una mesura com la de França d'expulsió de gitanos procedents de països de la UE? Algú s'imagina que a Espanya se li permetria que no complís amb la lliure circulació de persones que hi ha dins de la UE? No, crec que no. Si Espanya ho fes la cosa aniria molt diferent de com està anant amb França. De fet, si no recordo malament, no és el primer cop que el govern Francès adopta mesures que entren en contradicció amb la UE -si no recordo malament un altre cop fou per un tema relacionat amb el lliure mercat-.

El més increïble és que en comptes de fer costat a la comissària europea que va criticar obertament França, els líders europeus, entre ells Zapatero, l'han defensat i han defensat que els estats adoptin les postures que vulguin. És la tan criticada Europa dels estats, una falsa unió que pateix les reticències dels governs a perdre poder.

Una cosa també increïble i vergonyosa és el líder del PP de Badalona fixant un cop més els gitanos i els immigrants en el punt de mira dels problemes de la seva ciutat, convidant una eurodiputada del partit de Sarkozy a Badalona per fer un "tour" pels barris degradats.

Creative Commons License + GNU FDL