dimecres, 29 de setembre del 2010

El problema de tenir el mercat del carrer al costat

Dia de mercatL'any 2008 vaig fer aquesta foto al carrer de mons pares de com estava el carrer en un dia de mercat. Vehicles tapant el carrer, aparcats damunt de la vorera. Sembla que la cosa, estem al 2010 i no millora, ans al contrari. Ahir mons pares havien de treure el cotxe per anar al metge i van veure-se-les magres per poder-ho fer. Uns paradistes amb el seu furgó tapant el gual i que no volien facilitar gaire la sortida. Tot i avisar la guàrdia urbana van poder sortir al final, abans que la patrulla arribés -era hora punta i comprensiblement van arribar quan van poder-.

A més d'això és habitual que els vehicles dificultin fins i tot el pas a peu pel carrer pel tap que fan aparcats a l'ample. Quan marxen és habitual que s'hi deixin la brossa generada i fins i tot alguna pixerada a les parets dels voltants.

Cal posar mesures efectives, cal vigilar que es compleixin, cal pensar en els veïns, cal pensar en la seguretat si cal sortir de forma urgent del carrer. I jo continuo veient les coses com fins ara. La imatge, tot i tenir 2 anys, continua vigent.

Creative Commons License + GNU FDL

dimarts, 28 de setembre del 2010

SGAE contra Google

Fa gràcia que els de la SGAE carreguin contra Google per posició dominant i al darrere hi hagi projectada la imatge de l'ordinador amb què fan la presentació, amb Windows.

Creative Commons License + GNU FDL

Vaga general

Feia temps que s'hauria d'haver convocat una vaga general o haver fet una dura protesta contra l'acció del govern. Com deia Fuentes avui a Catalunya Ràdio -i mira que no m'agraden els sermons que fa cada matí-, els sindicats es desperten tard i durant els anys que Zapatero no s'ha preocupat per fer que la riquesa es repartís millor, han perdut molta credibilitat. Hem viscut en un "estat del benestar" que estava massa lligat al bon funcionament de la construcció i dels mercats financers. Ara Zapatero ens apreta, després de no prendre mesures en tot aquest temps.

Demà vaga general, una vaga que m'agradaria fer però, que no faré. No estic disposat a perdre un dia de sou, un sou que la meva empresa, pel contracte que tinc i per la concessió que té, facturarà igual. Sí que he de dir que si en algun lloc s'hagués de signar jo signaria ja que Zapatero no veurà el meu vot en els propers comicis, per moltes promeses que faci. El vot de confiança es dóna un cop, no dos.

Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 23 de setembre del 2010

#Amposta Web de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Amposta

Avui he conegut l'existència d'un nou web, ampostapromocio.cat, el web de l'Àrea de Promoció i Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament d'Amposta. Sempre és una bona notícia la presència a la xarxa de l'Administració, i en aquest cas concret, d'una àrea relacionada amb la dinamització de l'economia. Ara bé, considero que potser s'haurien pogut fer les coses de forma diferent.

Amposta té un espai a la xarxa sorgit del projecte Ciutat Digital, dins del qual hi ha un apartat per a la comunitat empresarial -amb un contingut bàsic i poca cosa més-, i un apartat dins de l'espai de Participació Ciutadana, també enfocat a la comunitat empresarial -amb continguts millorables, també-. Ara em trobo amb un nou web, un nou web que no deixa de tenir continguts que poden encaixar en espais ja existents, si algun dia algú es decideix a fer que funcionin. Per exemple, el web de l'Ajuntament té una Borsa de Treball, la mateixa que consta dins de Participació Ciutadana. Doncs el nou web ampostapromocio.cat també té una altra borsa de treball. No em negareu que no cal solapar coses i que el projecte Ciutat Digital hauria d'aprofitar-se més per dinamitzar l'economia local.

Creative Commons License + GNU FDL

dimecres, 22 de setembre del 2010

#28N #eleccions2010 Mas vol aprimar la Generalitat

Igual que parlar del poc que treballen i de les moltes vacances que té el professorat, és un discurs populista molt popular, insinuar que es vol reduir el nombre de funcionaris d'entrada segurament també és un discurs que funciona. Artur Mas ara promet que si governa reduirà un 20% l'Administració de la Generalitat. Aquesta reducció serà de càrrecs de confiança, personal eventual i organismes públics, segons he escoltat a la ràdio.

Puc estar d'acord, molt d'acord, que s'han d'eliminar càrrecs de confiança, tot i que en els governs en què va participar Mas, m'agradaria si aleshores ell trobava que n'eren massa o no, la gran quantitat que hi havia. Potser com que no hi havia crisi havíem d'aguantar mil i un càrrecs posats a dit amb sous elevats. De personal eventual caldria parlar-ne. Perquè el personal eventual és un terme molt genèric. Afectarà al personal eventual de centres sanitaris? S'eliminaran professionals sense plaça de l'educació? Com afectarà això al servei que ha de donar l'Administració? Quant a organismes, com en el cas dels càrrecs de confiança, podem coincidir-hi. Es creen molts organismes superflus, igual com dins de l'Administració hi ha massa càrrecs intermitjos en molts llocs que, si cobressin el seu sou segons la plaça que ocupen ens estalviaríem un bon grapat de diners.

Ja de passada Artur Mas podria explicar si eliminarà dietes, telefonia i Internet gratis per a càrrecs públics, per dir alguna cosa, i així ajudarà també a aprimar l'Administració. El problema de Mas, el problema de CiU, és que no han canviat tant les cares i, a mi, veure Mas, Puig o altres, presentant-se com un canvi doncs, què voleu que us digui, que no m'ho crec.

Creative Commons License + GNU FDL

divendres, 17 de setembre del 2010

El poder de Sarkozy

Algú s'imagina Espanya adoptant una mesura com la de França d'expulsió de gitanos procedents de països de la UE? Algú s'imagina que a Espanya se li permetria que no complís amb la lliure circulació de persones que hi ha dins de la UE? No, crec que no. Si Espanya ho fes la cosa aniria molt diferent de com està anant amb França. De fet, si no recordo malament, no és el primer cop que el govern Francès adopta mesures que entren en contradicció amb la UE -si no recordo malament un altre cop fou per un tema relacionat amb el lliure mercat-.

El més increïble és que en comptes de fer costat a la comissària europea que va criticar obertament França, els líders europeus, entre ells Zapatero, l'han defensat i han defensat que els estats adoptin les postures que vulguin. És la tan criticada Europa dels estats, una falsa unió que pateix les reticències dels governs a perdre poder.

Una cosa també increïble i vergonyosa és el líder del PP de Badalona fixant un cop més els gitanos i els immigrants en el punt de mira dels problemes de la seva ciutat, convidant una eurodiputada del partit de Sarkozy a Badalona per fer un "tour" pels barris degradats.

Creative Commons License + GNU FDL

Avui Júlia fa 1 any

Avui fa un any que arribava al món la nostra filla Júlia. A les 23:15h del 17 de setembre per fi podíem veure quina cara feia aquella criatureta que havia passat 9 mesos dins del ventre de Maria Jesús. Guapíssima, com sa mare.

El temps passa volant. L'evolució és increïble. Cada dia coses noves, cada dia nous somriures. Cada dia alegries.

Avui, per cert, també es compleix un any des de que cada dia tenim fotos de la xiqueta de casa. L'espai de disc ho nota. Fins i tot pot dir-se que és una mica friqui. Però, no té preu poder regalar-li a ta filla, algun dia en el futur, el record de com ha estat el seu primer any de vida en imatges.

Estem molt contents i per vull compartir aquesta alegria en aquest apunt.

Felicitats Júlia!

Creative Commons License + GNU FDL

dimecres, 15 de setembre del 2010

10 anys de PDE

PHN-Barcelona 2003Avui fa 10 anys que se celebrava la primera assemblea de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). Em va agafar a Barcelona tota la moguda contra l'aleshores avantprojecte de la llei del PHN que José María Aznar volia aprovar com un passeig triomfal. Van ser uns anys molt intensos de mobilització, de presentació d'arguments, de polèmica entre territoris de l'estat espanyol -polèmica que continua al llevant peninsular-, de viatjar cap aquí i cap allà per fer sentir la nostra veu, de posicionaments polítics per no sortir malparats. Van ser els anys, penso, de la consagració dels Quicos com grup emblemàtic de les Terres de l'Ebre, gràcies al seu compromís amb la PDE.

dimarts, 14 de setembre del 2010

El nou Apple TV

La botiga en línia d'Apple per a Espanya encara ven l'Apple TV que s'ha venut fins ara, un dispositiu sense fils que té un disc dur intern i que permet subscriure's i visualitzar, mitjançant iTunes, continguts multimèdia baixats d'Internet. És com un iPod però, per al saló de casa.

Ara bé, als EUA l'Apple TV ha canviat, com es pot veure al web d'Apple d'aquell país. Si l'Apple TV fins ara tenia una superfície com la del Mac Mini, el nou és força més menut. Al web d'Apple podeu veure les especificacions, de forma que notareu que no apareix el disc dur per enlloc i que incorpora el connetor HDMI per a la televisió. El nou Apple TV està pensat per a la reproducció en alta definició i en streamming. Pensat per llogar pel·lícules, sèries de televisió, etc. a l'iTunes Store -24 hores de marge per veure les pel·lícules, 48 per als programes de televisió-, reproduir música, videos  i fotos des de qualsevol ordinador de casa [amb iTunes], i per accedir als continguts dels comptes de Netflix, Youtube, Flickr o Mobileme.

Als EUA el preu és de 99 dòlars, lluny de l'exagerat preu de 189 euros que val l'antic Apple TV amb disc dur de 160 GB.

El producte és atractiu però, limita molt els continguts que pots veure a la televisió de casa. Disposar d'un ordinador de saló, amb les dimensions que tenen avui dia -fins i tot pensant en el Mac Mini-, crec que és una millor opció. Cal veure quan triga a arribar a Espanya/Europa l'Apple TV, per la qüestió del lloguer de programes de televisió i pel·lícules, ja sigui pels acords amb cadenes i productores, ja sigui també per la llengua.

I, per cert, Què passarà amb l'arribada de Google TV?

Creative Commons License + GNU FDL

dilluns, 13 de setembre del 2010

#eleccions2010 #28N L'ambigüitat de CiU amb l'independentisme

Artur Mas explicava ahir la postura de CiU quant a l'independentisme. CiU advoca per reforçar la Nació [catalana] en comptes d'intentar creacions artificials -la de l'Estatut aprovat al Parlament o la del preàmbul de l'Estatut aprovat a Madrid?-. Un estat català és, segons Mas, segons CiU, una creació artificial. Serà que Espanya o altres estats no són creacions artificials, no ho han estat en algun moment? Els estats en sí, no són creacions artificials? A mi em sembla que Mas va parlar de creació artificial per no utilitzar allò tant "pujolià" del "això no toca".

Ens hauríem de preguntar: quina és la postura de CiU quant a l'independentisme? El comparteix, el tolera, l'aguanta, l'utilitza? Perquè a l'hora d'anar a manifestacions per reclamar el dret d'autodeterminació, a l'hora de lluir estelades, els de CiU no es queden curts. Ara bé, a l'hora dels fets sempre es tiren enrere amb ambigüitats en el posicionament. En el fons, quant a l'independentisme, CiU i PSC no són tan diferents.

M'agradaria una Catalunya independent, tot i que puc passar sense que aquesta independència no arribi mai a materialitzar-se. Entenc que a CiU també pensen així. El problema és, com he dit abans, l'ambigüitat de ser uns cops més independentista que ningú i els altres acontentar-se amb ser nacionalistes i prou.

Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 11 de setembre del 2010

#política #Catalunya #eleccions2010 Artur Mas a la Noria

Avui Artur Mas és entrevistat a la Noria (Tele 5). La pregunta a l'inferior de la pantalla va apareixent: serà Artur Mas el proper president de la Generalitat? L'entrevista comença amb la llengua. Alfonso Rojo, com no podia ser d'altra manera, ataca Mas amb la llei de política lingüística, dient la mentida que a Catalunya no es pot posar el nom dels establiments en un idioma diferent del català -el nom es pot escriure en l'idioma que es vulgui, no la retolació addicional-. Maria Antonia Iglesias insisteix a saber si CiU governant atiarà o apagarà el foc independentista -què passa amb l'independentisme, que no es pot ser independentista de forma pacífica?-. Els tòpics catalans explotats. Artur Mas sí que diu que reclamarà el concert econòmic però, defuig respondre sobre si recolzaria una consulta d'independència.

Alfonso Rojo ha citat un parell de llibres de text catalans -no ha dit quins- on es diu que l'Ebre neix fora de Catalunya i en terres estranyes, segons ha dit, i els ha posat com exemple de què s'ensenya a Catalunya. Això és una obsessió malaltissa.

Deixant de banda l'entrevista, perquè no tinc ganes de continuar escrivint mentre la miro, penso que si Tele 5 vol ser plural ara hauria de dur la resta de líders catalans, perquè a mi això em sona una nit de propaganda, com quan va anar-hi el ministre Blanco.


Creative Commons License + GNU FDL

#11desetembre #censura La Diada de la censura

Ja en vaig parlar fa poc aquí, i avui en torno a parlar. Les ofrenes a Rafel Casanova que fan els partits polítics cada 11 de setembre, han pogut fer-se avui sense escridassades perquè s'ha establert un perímetre de censura i així la gent quedava lluny dels que van a fer-se la foto de patriota exemplar. No entendré mai que el PP es presenti a l'ofrena, per cert. No entendré mai que el PP participi dels actes de la Diada, per cert.

No hi ha cap justificació per establir un perímetre major a partir del qual la ciutadania no podia passar. D'una banda, és indignant que els polítics s'enduguin el màxim protagonisme en aquests dies de celebració nacional, cosa evident quan només ells poden acostar-se al monument mentres hi ha ofrenes. De l'altra, és indignant que l'objectiu sigui evitar escridassades. Si hi hagués violència entendria que s'actués en conseqüència però, fer callar veus no és res més que censura descarada en un sistema democràtic.

Creative Commons License + GNU FDL

divendres, 10 de setembre del 2010

Si dius 3 cops Bill Gates...


Creative Commons License + GNU FDL

La torre de la Carrova al segle XV

Al segon volum de la història del monestir de Poblet, escrita pel monjo Jaime Finestres el 1753, a la pàgina 307, dins de la llista d'abads del convent de Benifassà, es pot llegir que l'abad Bernat Llorenç IV va comprar la torre de la Carrova al segle XV, tal com es veu a la imatge.

Podeu ampliar la lectura amb el primer volum, també a la xarxa.
Creative Commons License + GNU FDL

4 anys de casats

Avui, 10 de setembre fa 4 anys que ens vam casar, i som a punt de celebrar el primer aniversari de la nostra filla. T'estimo!

Creative Commons License + GNU FDL

diumenge, 5 de setembre del 2010

El calendari escolar

Aquesta setmana comença el curs escolar. Un curs amb un calendari diferent, amb una setmana blanca que sembla pensada per afavorir els empresaris de la neu, un curs que comença abans, com si el professorat no treballés si no hi hagués classe, com si el curs es preparés sol. Un curs que acaba més tard. Diu que el professorat haurà de treballar fins el 7 de juliol. Sentia ahir que la gent no pensa fer cursos de formació al juliol, ja que l'obliguen a treballar. Els centres escolars no tenen aire acondicionat, a més, de forma que en un país on la calor a partir del juny és important, això és una tortura. Ara bé, com el conseller i pensadors de torn treballen en despatxos amb el seu aire acondicionat, segurament aquest problema se'ls ha passat per alt.

Creative Commons License + GNU FDL

dissabte, 4 de setembre del 2010

Corbacho

El fins ara ministre de Treball, Celestino Corbacho, deixarà de ser ministre per presentar-se de número 3 a les llistes del PSC per a les eleccions al Parlament de Catalunya. A Madrid ja es parla de crisi de govern, a Catalunya potser el PSC ho veu com una forma d'atreure vots de l'Àrea Metropolitana. El PSC col·loca el ministre que va negar que arribaríem a 4 milions d'aturats, que ha proposat vàries opcions de reforma del sistema de pensions, en una posició destacada de la llista electoral. Negatiu. El PSC opta pel perfil més PSOE i menys PSC. Negatiu.

Creative Commons License + GNU FDL

Cabrera, actiu turístic

Avui escoltava a la ràdio la notícia que el conseller Huguet anunciava que la figura del general Cabrera havia estat escollida per explotar el turisme al territori, concretament a Tortosa. Ho sento però, no em sembla bé. No em sembla bé que Cabrera, un sanguinari, o el carlisme, reaccionari contra l'herència de la corona per a les dones, sigui un actiu turístic. I si ho és, ha de ser amb un misstge ben clar contrari al que representa Cabrera.

Creative Commons License + GNU FDL

divendres, 3 de setembre del 2010

Arucitys

El programa d'Alfons Arús als migdies a 8tv, és entretingut, no ho negaré però, és un programa molt hipòcrita. Parlen de la premsa del cor i de les altres cadenes de televisió, criticant els diferents programes. Ahir criticaven unes imatges d'una noia llençant uns cadellets de gos en un riu. Però, les repetien un i altre cop. Avui criticaven la sèrie de Tele 5 sobre l'accident de l'avió d'Spanair però, de fons es podien veure les imatges repetint-se. Hipocresia per criticar per una banda i de l'altra viure per fer un collage de tot allò que critiquen. L'altra cosa que no m'agrada en absolut és com poden fotre's d'altres persones, com si al plató tots fossin perfectes. Arús, des del Força Barça de fa molts anys la cosa ha anat caient molt.

Creative Commons License + GNU FDL

dijous, 2 de setembre del 2010

Un 11 de setembre sense esbroncades

Llegeixo a e-noticies que el monument a Rafel Casanova es "blindarà" el proper 11 de setembre per evitar que els polítics que hi acudeixin a fer la tradicional ofrena siguin esbroncats. Això impedirà, cert, que alguns puguin insultar i impedir així la celebració normal de les ofrenes però, no deixa de ser una forma d'impedir que la gent s'expressi lliurement, una forma de censurar. Una cosa és impedir que hi hagi aldarulls i l'altra és impedir esbroncades, escridassades. Serà perquè aquest any ja s'espera un ambient crispat amb la que està caient.

Creative Commons License + GNU FDL