dimecres, 16 de febrer del 2011

#política #municipals2011 #Amposta La majoria absoluta de CiU a Amposta

La Marfanta ahir es feia ressò de l'enquesta encarregada per ERC a Amposta i que, d'una banda mostra una tendència per la qual CiU perdria la majoria absoluta, i de l'altra ERC augmentaria en 3 regidors la seva representació, mentres que el PSC es quedaria amb els 4 actuals. La mostra de l'enquesta han estat 400 persones. El marge d'error el desconec.

Adam Tomàs (ERC) diu que es noten aires de canvi a Amposta, que hi ha descontentament de la gent amb CiU. I suposo que així és però, no s'ha d'oblidar que no serien les primeres eleccions on hi ha molta gent descontenta amb CiU i que després, per art de màgia, acaben votant aquells que tan malament ho han fet. Sí que és cert que aquesta legislatura s'han vist coses curioses, com veure algun constructor que es deia que impugnaria el procés de contractació de les obres de la urbanització Eucaliptus, quan aquest constructor en comicis anteriors penjava a les tanques de les seves obres propaganda electoral de CiU.

Que ERC acabi pujant fins 7 regidors potser ho trobo una mica bèstia, tenint en compte que potser es presentin a les eleccions ICV, PP i PxC. A més, potser sí que al PSC els passarà factura el tripartit i Zapatero però, tant com per quedar-se en 4 regidors,... no sé. També, pensar que a ERC no li passarà factura el tripartit, si es dóna per bo que això li passi al PSC, potser és agosarat.

Com curiositat, extrapolant els resultats del 2007 a 21 regidors [vegeu simulador de la llei d'Hondt] CiU tindria 11 regidors, ERC 6 i el PSC 4, és a dir, majoria absoluta. Què passarà el proper mes de maig?

Creative Commons License + GNU FDL

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha un error en dir que l'enquesta la va encarregar ERC, doncs l'enquesta és d'Imagina Radio.

Unknown ha dit...

L'apunt que acabes de comentar és del febrer. L'enquesta d'Imagina Ràdio està comentada en un apunt d'aquesta setmana.

Anònim ha dit...

Tens raó, no m'havia adonat que a dalt del comentari esta la data,
i es que apenes és veu, es confon amb el gris de sota.