dijous, 7 d’agost del 2008

Una imatge que em sona

Vestits de paper - Amposta 2007Avui dijous 7 d'agost el diari Més Ebre publica a la pàgina 15 un reportatge sobre les festes d'Amposta (PDF). Hi apareix una imatge amb un peu de gràfic que diu que és una imatge d'arxiu de la desfilada de vestits de paper. Aquesta imatge és de les festes del 2007 i, després de mirar-la bé, crec no equivocar-me si dic que és un retall de la imatge que adjunta aquesta entrada. Un cop més estaríem davant d'un mitjà que aprofita continguts lliures però, sense respectar-ne la llicència.

I un cop més repeteixo que m'encanta que s'utilitzin els continguts que publico. En part, per això ho faig. Però, els publico amb una llicència -lliure, en aquest cas- i cal respectar-la. Ja m'he posat en contacte amb la redacció del Més Ebre per aclarir el tema.

Actualització 08-08-2008: Des del Més Ebre m'han contestat i diuen que la foto els ha estat facilitada pel gabinet de premsa de l'Ajuntament d'Amposta. Per tant, qui ha incomplit la llicència no ha estat el bisetmanari sinó el servei de premsa de l'Ajuntament. Des d'aquí agraeixo la resposta ràpida del Més Ebre.

Creative Commons License

3 comentaris:

La de Santiago ha dit...

Manel, aquesta foto la vaig facilitar jo mateixa al Més Ebre, amb les altres que s'han publicat al diari i forma part del reportatge de Festes Majors que va fer un fotògraf ampostí, en concret, IMATGE.
No sé si ell te la va copiar, però en cap moment vaig pensar que era una foto teva, ja que anava amb totes les de festes de l'any 2007, dels vestits de paper, en concret, en va fer 107.
De tota manera, miraré de saber què ha passat exactament i em disculpo si realment hem utilitzat continguts teus sense dir-ho.

Unknown ha dit...

Hola Núria,

La imatge la vaig penjar jo a Flickr el dia 18 d'agost. El diari El Punt em va agafar unes quantes imatges per a la notícia. Deixant de banda això, potser s'ha barrejat aquesta foto amb les del reportatge. O és que l'angle de la fotografia coincideix tant que les imatges són així de semblants.

Gràcies per la resposta.

Manel

La de Santiago ha dit...

Rectifico, Manel, i ho sento molt.
La foto és teva, Sisco se la va baixar del teu blog i me les va posar a l'ordinador, mesclades en les que havia fet ell. Jo no ho sabia, si no, ho hagués dit al diari. El m'ho ha dit avui.
Ja n'hem parlat en Cinta i farà l'aclariment.
Si passa enguany, prometo que ho tindré en compte.