dissabte, 27 de febrer del 2010

Salt, immigració i delinqüència

SaltAquesta setmana el municipi de Salt ha estat notícia, relacionant amb la delinqüència i la immigració. Massa sovint s'associa la immigració, generalitzant, amb els casos de delinqüència. Massa sovint, les mancances en serveis es denuncien queixant-se dels serveis que es donen als immigrants.

Per motius personals conec una mica Salt. El primer cop que hi vam anar n'havíem sentit parlar malament. El gueto dels immigrants, on has d'anar amb compte si hi vas. Un cop ets allí, no només veus que això no és així, si no que no tens cap sensació d'inseguretat. No més de la que puguis tenir en certs llocs de Barcelona o de la mateixa Tortosa.

Sí, Salt està plena d'immigrants. No sé si hi ha gaires llocs de Catalunya amb un percentatge tan elevat d'immigració als centres educatius, ni cap lloc on si vas pel carrer veus tantes persones nouvingudes. Però, d'aquí a sentir-se insegur, d'aquí a acusar tots els immigrants de delinqüents, hi ha un bon tros. Perquè de mala gent n'hi ha a tot arreu, sense haver de mirar d'on venen.

Mala publicitat per a Salt, atiada, qui sap, potser per interessos electorals (l'any vinent hi ha eleccions municipals i aquest catalanes).

Creative Commons License + GNU FDL