dijous, 12 d’agost del 2010

Les festes són bous, bous i més bous

Tot i que sóc crític, autocrític amb els bous, perquè des d'un punt de vista intel·lectual no podem evitar acceptar que els bous pateixen en els correbous i en algunes modalitats com el capllaçat i embolat encara més, no estic per prohibir els correbous. És impensable i és una forma de crear una reacció en sentit contrari. Si no vols bous no hi vagis, és la millor opció.

Ara bé, penso també que els ajuntaments no poden, per ser qui ha de donar exemple i perquè no haurien d'optar per camins populistes, augmentar cada any el nombre d'espectacles amb bous ni mantenir els nivells actuals. No pot ser que Amposta concentri el 25% dels actes de bous ebrencs. No pot ser que el pressupost en bous sigui de 90000 euros (15 milions de pessetes), quan ens estan demanant contenció i quan les festes són per plorar, per moltes innovacions que ens venguin. El ball no és popular. Cal pagar entrada en un ball de festa major, ni que sigui per entrar, sense tenir taula? Hem de veure com l'Ajuntament organitza un festival dins del Parc Natural del Delta de l'Ebre i les actuacions que vénen a Festes Majors des de fa anys no són el que eren?

Els salven els bous, ho saben i no hi renunciaran. Mentres tinguin bous poden omplir el programa de festes amb qualsevol cosa, que funcionarà.

Creative Commons License + GNU FDL

5 comentaris:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Segons el Punt el 25 % dels bous de les TT.E. es fan a Amposta. Potser en fem un gra massa, no?
Hi ha molta gent que, en privat, ja mostren el seu desacord amb tants de bous.

i ha dit...

Realment és una alternativa econòmica per omplir hores i hores de festa.
Per això se n'han omplert les festes. Els correbous estan sempre d'oferta, truques i lo que vulgues.
Lo difícil, i sembla que impensable, és que un ajuntament es dediqui a acontentar tothom. Sempre hi ha algun interes que remena l'olla cap al seu plat.

Unknown ha dit...

Què vols dir amb ser auto-crític amb els bous ?

Josep Torta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep Torta ha dit...

En el tema dels costos dels bous no he aclarit mai res. No he pogut aclarir mai quant val un bou embolat, un capllaçat, una tarda de bous a la plaça, ... Si es destinen 30.000 euros per al lloguer dels animals, la resta (60.000 euros) per a què són? Suposo que deuen ser per a l'assegurança, veterinaris, ambulàncies, ... Estic d'acord amb un comentari anterior que, tot i el cost que tenen els bous, surten econòmics per la gent que hi participa i la quantitat d'hores d'activitat. Fa temps vaig fer un càlcul (d'anar per casa): si 3.000 persones van als bous, la resta dels 18.000 ampostins què fan?

PD: he fet un comentari abans d'aquest però jo mateix l'he esborrat.