dimecres, 29 de setembre del 2010

El problema de tenir el mercat del carrer al costat

Dia de mercatL'any 2008 vaig fer aquesta foto al carrer de mons pares de com estava el carrer en un dia de mercat. Vehicles tapant el carrer, aparcats damunt de la vorera. Sembla que la cosa, estem al 2010 i no millora, ans al contrari. Ahir mons pares havien de treure el cotxe per anar al metge i van veure-se-les magres per poder-ho fer. Uns paradistes amb el seu furgó tapant el gual i que no volien facilitar gaire la sortida. Tot i avisar la guàrdia urbana van poder sortir al final, abans que la patrulla arribés -era hora punta i comprensiblement van arribar quan van poder-.

A més d'això és habitual que els vehicles dificultin fins i tot el pas a peu pel carrer pel tap que fan aparcats a l'ample. Quan marxen és habitual que s'hi deixin la brossa generada i fins i tot alguna pixerada a les parets dels voltants.

Cal posar mesures efectives, cal vigilar que es compleixin, cal pensar en els veïns, cal pensar en la seguretat si cal sortir de forma urgent del carrer. I jo continuo veient les coses com fins ara. La imatge, tot i tenir 2 anys, continua vigent.

Creative Commons License + GNU FDL

2 comentaris:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

El dia de mercat, els paradistes,es senten els amos i poden deixar el cotxe allí on els "rota".
La solució és canviar el mercat dels dimarts per exemple a la zona del canalet de la Ràpita.
Però ni ells volen ni el venedors del mercat volen.
Al mercat hi ha d'altres maneres de potenciar-lo:
http://laviaaugusta.blogspot.com/2010/09/mercats.html

Anònim ha dit...

Manel, és lo problema etern...
No es vol canviar... però potser s'hauria de consultara la gent si hi aniria igual al Mercat si fos a la zona del Pavelló.
Jo entenc que sí, perquè conec prou gent que hi va ara des de l'altra punta de poble. Vamos, que fan dels dimarts la festa del consum paradista. Em sembla molt bé i ho respecto, però es podria fer sense molestar els veïns i entorpir el trànsit ,que ja està prou malament.

De totes maneres, fins i tot els consumidors sembla que els dimarts es transformen. Recordo anècdotes de gent passant-se els carrers en direcció contrària, aparcant davant els guals, etc... perquè és dimarts i tot s'hi val. O s'hi val més que la resta de dies si vols...

Desgraciadament crec que només es prendrà la iniciativa de fer un canvi el dia que en passe una de grossa i no es pugui accedir a la zona en qüestió...Tan de bo no sigui així però...