divendres, 3 de febrer del 2006

L'idioma valencià

Ha nascut una nova llengua, per obra i gràcia de socialistes i populars. És l'idioma valencià. I com és això? Bé, doncs resulta que hi ha uns senyors del PP i del PSPV que han arribat en un consens per tirar endavant la seva reforma estatutària, la del País Valencià, o a més rigor, la de la Comunitat Valenciana. Els socialistes, els valencians i els espanyols, no han volgut filar tan prim com amb l'Estatut català i han decidit que accepten valencià com idioma. No sigui que l'Estatut no es pugui aprovar per unanimitat i no pugui ser el valencià el primer a aprovar-se.

D'altra banda, la gent de l'Ebre haurem de decidir quina llengua parlem a partir d'ara, si la catalana, l'oficial de Catalunya, o la valenciana, l'oficial del País Valencià i molt més propera a la nostra forma de parlar. Tot i que, com que estem en una zona de transició a Catalunya podem dir que parlem català amb influències valencianes i al País Valencià que parlem valencià amb influències catalanes.

Quina llàstima. Gràcies a l'Estatut valencià ara els catalans i valencians no ens entendrem, perquè parlarem llengües diferents. I la gent que anava a treure's el nivell C de valencià per obtenir més fàcilment el C de català no podrà, perquè com seran llengües diferents no es podran convalidar. I tot perquè uns polítics han decidit que una llei digui si els catalans parlem o no la mateixa llengua que els nostres veïns.