dissabte, 4 de febrer del 2006

Pas de zebra a l'Aldea


Aquest és el pas de vianants elevat que hi ha al carrer que va de la carretera L'Aldea-Tortosa i l'estació de tren de l'Aldea. És un pas d'aquest que estan de moda, de color roig i blanc -normatius?- i fet amb ciment, no amb quitrà, sense acabar de forma suau sobre l'asfalt. Si hi aneu haureu notat la sotragada del vehicle en pujar i baixar del pas. Potser em direu exagerat però, no és necessari fer les coses així. Els carrers i carreteres interiors del territori ja estan prou malament com per afegir elements que castiguin els vehicles.

4 comentaris:

crises ha dit...

No farien falta si no fos pels inconscients que no respecten els límits de velocitat i fins que no s'abaixe lo límit de 50 a 40km/h dintre de població, cal prendre atres mesures per a evitar desgràcies.

Si fas tard al tren i te molesta este pas de zebra pq vas massa ràpid, lo problema lo tens tu (o qui sigue).

Desconec si són normatius o no, però que són legals i estan a moltes poblacions (per desgràcia) si que ho sé.

Gustau Moreno ha dit...

Amb el reglament a la mà, estes protuberàncies al mig dels carrers no poden ser considerades pas per a vianants. Ho sé perquè fa menys d'un any que tinc el carnet de conduir i encara no se m'ha oblidat. Un pas de vianants és una sèrie de franges blanques horitzontals pintades al terra, sobre gris. Només sobre gris: no diu sobre cap altre color. Per tant, no es pot considerar pas de vianants i el conductor no estaria obligat a deixar passar els vianants. Si volen fer que la gent redueixi la velocitat que es limitin a posar el ressalt i a senyalitzar-ho verticalment. I que repintin els passos de vianants de veritat, que bona falta fa (sobretot en el cas de Tortosa, que ara no ens ocupa).

Unknown ha dit...

No acostumo a sobrepassar els límits de velocitat. I et puc dir que quan arribo als passos elevats de l'Aldea, o a les bandes transversals de molts de carrers dels nostres pobles, he de posar 1a i tot i això el cotxe s'emporta una sotragada.

Reduir velocitat no significa aturar el cotxe. Ho sento però, aquestes mesures semblen còmodes, perquè costa més controlar els infractors que fotre a tota la resta.

Potser quan hagi dur el cotxe al taller per arreglar amortidors passaré la factura a l'ajuntament de torn.

Anònim ha dit...

Aquestos passos tenen com a finalitat fer que els conductors no execedeixin de una velocitat però ningú assegura que deixaran passar als peatons. Lavors jo em pregunto: Fa falta posar a prova els amortidors de tots els vehicles per la improvització, falta de saber fer la feina etc, etc que sovint mostren els ajuntaments i els que per a ells treballen. Mireu a Amposta estan les voreres de l'avinguda de la rapita arranjades per que els qui van amb cadira de rodes o cotxet per nens petits vagin per les rampes. Doncs n'hi ha moltes on l'acabat és semblant a aquest pas de zebra, o potser es per reduir la velocitat de cdires i cotxets?