divendres, 10 de febrer del 2006

Plegar abans d'hora

D'entrada, no vull opinar sobre si Jaume Antich és bon polític o no. Això ho jutjarà la gent d'Ulldecona, que són qui l'han tingut d'alcalde i de regidor durant molt de temps.

Aquesta entrada de bloc parla sobre aquest costum, encetat potser per Pasqual Maragall a Barcelona, de plegar abans d'hora de l'alcaldia per fer que el proper candidat o candidata tingui temps de ser conegut al capdavant del govern municipal. Jordi Pujol va fer-ho també, de forma diferent, amb Artur Mas. I també va haver un rumor sobre si ho faria Joan Ma. Roig a Amposta.

Dins de la legitimitat per fer i desfer respectant les regles del joc, aquest costum que s'està veient en molts llocs d'abandonar el govern abans d'acabar la legislatura no em sembla just. Els electors tenen el dret de saber les intencions d'un cap de llista en cas de guanyar les eleccions. Els polítics es presenten a les llistes sabent que la legislatura dura quatre anys. El compromís adquirit està clar. Evidentment que hi ha motius que poden fer que algú decideixi plegar del seu càrrec però, els motius estratègics em semblen un motiu amb poca força.