dimarts, 18 d’abril del 2006

Accidents

Dissabte, per la C-12, de Tortosa a Amposta, un vehicle em va adelantar per la línia discontínua i va continuar adelantant els dos cotxes de davant de mi, ja per la contínua. A més, ho feia en un pendent de pujada. Per sort no va trobar-se amb ningú de cara i tot va quedar en la maledicció sobre el brètol en qüestió. Però, el resultat hauria pogut ser tràgic, donada la perillositat de la maniobra.

Aquesta acció temerària pot experimentar-se freqüentment a les carreteres catalanes i, concretament a les Terres de l'Ebre. Qui no ha tingut un vehicle enganxat al seu cul durant un bon tros perquè vol avançar? Qui no ha pensat que si ha de frenar de cop el vehicle que el segueix s'empastrarà contra seu? Quants cops us heu hagut d'apartar a la vora de la via per evitar topar amb un individu que està adelantant per línia continua o en un moment inadequat? Quanta gent va a la velocitat que toca, ni que sigui 10 km/h per sobre?

Sé que aquesta reflexió sona a demagògia barata. Però, els accidents continuen produint-se a les carreteres catalanes i espanyoles. Els morts continuen incrementant-se. I sembla que hi ha gent, persones amb el cap buit, o ple de vent, que no pensen abans de tirar-se temeràriament a la carretera.