dimarts, 18 d’abril del 2006

Salsa Rosa

Sé que parlar dels programes del cor, de la premsa rosa, no es mereix una entrada de bloc. Però, no puc negar que n'he vist i en veig més d'un, malgrat que cregui que són porqueria pura. Una de les cadenes que viu més de la teleporqueria és Tele 5. Aquesta cadena cau en la contradicció del moralisme amb el seu Doce meses, doce causas, i després ens posa espectacles patètics a les tardes i en cap de setmana.

Un dels programes estrella és Salsa Rosa. Aquest programa, igual que el seu contrincant, Dónde estás corazón, d'Antena 3, es dedica a fer teleporqueria vestida de premsa seriosa. En aquest programes intenten convidar persones a qui es pugui treure suc, polèmicament parlant. Salsa Rosa, per exemple, enfronta persones que van al programa a defensar la seva veritat. Menyspreu i insult estan a l'ordre del dia. Aquest dissabte passat, sense anar més lluny, van tenir tres convidades que segurament els van donar molta audiència. Primer, Fedra Lorente -la Bombi-, cunyada de Rocío Dúrcal, a qui van fer anar per poder descriure de la forma més morbosa possible com va morir la cantant. Segon, més patètic i trist, va anar la Bienvenida Pérez per enfrontar-se a sa mare. El to de l'enfrontament va ser dur i feia patir per la mare, una senyora d'una edat considerable. Els periodistes però, no abaixaven el ritme de la nit i punxaven les convidades perquè es diguessin com més coses a la cara millor.

Avui, sorpresa meva, sembla que alguns programes de ràdio han comentat el programa de dissabte de Salsa Rosa. Aquest és un exemple de com la llibertat d'expressió és l'excusa per fer arribar a les pantalles exemples, mals exemples, de menyspreu i insult envers els altres. Una incoherència imperdonable en la cadena de les dotze causes anuals.