dilluns, 25 de setembre del 2006

El bombardeig de Corbera

Fa unes setmanes, el 8 de setembre de 2006, Joaquim Roglan publicava a La Vanguardia un article amb títol Cosas curiosas de Catalunya, on comentava errors històrics del país. El primer d'ells està relacionat amb el Poble Vell de Corbera d'Ebre. Aquest és un dels llocs emblemàtics de casa nostra per recordar la Batalla de l'Ebre i les destrosses que comporta qualsevol guerra. Segons el periodista, les runes del Poble Vell no són fruit de bombardejos de l'aviació franquista. Diu que haurien estat pocs casos les cases afectades per les bombes i que en traslladar-se els veïns a l'actual poble de Corbera d'Ebre, s'haurien emportat material de les cases anteriors per construir les noves, així com el rodatge d'una pel·lícula hauria requerit dinamitar algunes cases del poble.

En una carta al director, des del Patronat municipal del Poble Vell de Corbera d'Ebre, el senyor Joan Antonio li feia observacions sobre les afirmacions de l'article

No sé si coneixeu el tema i si podeu afirmar en un o altre sentit si, efectivament, el Poble Vell de Corbera està com està fruit dels bombardejos, tal com n'he estat convençut fins ara, o si és una imprecisió històrica, com assenyala Joaquim Roglan.

1 comentari:

roger ha dit...

Bon dia. He tractat de recuperar aquest article però no estic subscrit a l'hemeroteca de LV. El té vostè? Si és aixi, li prego que me l'enviï.

Salutacions cordials
R.Biosca