dimecres, 6 de setembre del 2006

La mort del PSC

El bloc de Roquet del Delta té una entrada que fa referència a la mort del PSC, la qual ha de dur al naixement del PSOE-Catalunya, després que la dona del president de la Generalitat s'hagi donat de baixa de militant del PSC. Ahir l'Iu Forn, al diari Avui, parodiava la situació del PSC, proposant un diàleg imaginari entre Pasqual Maragall i el seu germà Ernest, amb una sèrie de comentaris sobre esdeveniments que han anat passant darrerament i que es poden considerar atacs al sector pro-Montilla dels socialistes.

No diré que no. Jo també penso que els socialistes catalans estan mostrant una divisió que pot acabar, bé amb una trencadissa -sobretot si les eleccions van malament-, bé amb una imposició del sector més PSOE -si no van malament-. Què trobeu vosaltres? Penseu també que està naixent el PSOE-Catalunya?

2 comentaris:

maneldelavega ha dit...

El PSC és un partit català federat al PSOE i les demés interpretacions parteixen de la falta d?informació o de la perversió partidista. Jo crec per exemple que els desacords evidents entre Duran ? Mas, Carod ? Puigcercós, etc són fruït de la naturalesa humana, per això donar credibilitat a la dona de ... no té fonaments.

Unknown ha dit...

Bé, jo tinc preferències però, intento no caure en partidismes, almenys no en el sentit que tots podem pensar. El cas del PSC a mi sempre m'ha creat incertesa. És un partit català federat al PSOE. I se suposa que té personalitat pròpia. Però, no és la primera vegada que els socialistes catalans diuen una cosa públicament i els de Madrid una altra, i els catalans han de fer malabarismes per aconseguir quedar bé amb tothom. Mirem la famosa votació del PHN a Brussel·les, una de les situacions més indignants que vam poder viure de part dels que estaven al costat de l'antitransvasisme.

Els desacords dins dels partits són fruit de la naturalesa humana. Diguem-li així o diguem-li que són fruit del desig d'aconseguir més poder que l'altre.

El cas de Maragall, demanant el grup parlamentària propi al Congrés, el de la baixa de la seva dona, les declaracions d'alguna consellera afí, etc. I la situació que es pot veure en general, als mitjans, entre cúpula del PSC i Pasqual Maragall, fa pensar als pobres mortals que no està el clima per fer festa.

Però, és clar, vosaltres ho sabeu millor que qui ho veiem des de fora.

Salut,

Manel