dijous, 28 de setembre del 2006

Els polítics ebrencs a la xarxa

Fent una repassada són relativament pocs els polítics ebrencs amb presència personal a la xarxa. La creació de blocs personals ha estat seguida majoritàriament pels caps de llista de Tortosa (Joan Sabaté, Ferran Bel i Ricard Forés), a més d'altres casos, com Joaquim Vilagrassa de l'Aldea, Toni Espanya d'Amposta, Joan Josep Duran de Móra d'Ebre, o Manel de la Vega de Tortosa. Trobo que seria interessant que cada partit tingués una blocosfera tan extensa com la socialista. D'aquesta manera tindríem un directori de blocs on els polítics podrien expressar la seva opinió, tant de bo des d'un punt de vista més personal que de partit.

A banda de la quantitat cal comentar també la qualitat. Pocs dels blocs polítics cuiden el seu potencial públic. Dos dels polítics més importants han tingut el seu bloc aturat des del mes de juliol. Ricard Forés l'ha tingut aturat des del mes de juny. No sempre els continguts, a més, són allò que s'espera del bloc d'un polític -potser en Miquel Iceta seria un model d'allò desitjable?-. Acostumem a veure continguts d'autocomplaença o de crítica a l'adversari. Però, no acostumem a veure reflexions massa profundes, reflexions que no vagin més enllà dels missatges que ja emeten habitualment els partits.

No es que posi tots els blocs dels polítics ebrencs al mateix sac, ni tampoc vull ser jo qui els digui què han de fer. Però, sí que tinc la sensació que molts dels polítics no creuen en els blocs que tenen a la xarxa i que ho fan quasi bé per poder dir que hi són presents.

2 comentaris:

Gustau Moreno ha dit...

Estic completament d'acord. Però t'has deixat de comentar un detall més: quants d'aquests polítics amb bloc s'encarreguen ells mateixos d'escriure'l? En el cas dels blocs de les Terres de l'Ebre, està clar que tots o gairebé tots, com demostra la seua poca activitat.

maneldelavega ha dit...

Teniu prou raó en els vostres comentaris, però no podeu oblidar que el bloc és d?accés públic, d?aquesta manera la majoria de polítics no volen compartir les seves reflexions més intimes, i el bloc és més correcte políticament parlant. En canvi, també tenim alguns blocs polítics que donen pena, solament són un espai de quatre noticies del Partit i això solament vol dir que els candidats en qüestió no tenen molt a dir. També ús vull aconsellar un bloc nou el d?Antoni Sabaté: http://antonisabate.blogspot.com/ , parlant amb ell m?ha comentat que pensa actualitzar-lo setmanalment. Espero també participar en la trobada que esteu preparant dels blocosfera ebrenca.

Salutacions,

Manel