divendres, 8 de desembre del 2006

Blogger Beta

Sembla que finalment m'ha tocat i ja he pogut passar el bloc a la versió Beta de Blogger. Una de les primeres característiques noves són les etiquetes que es poden assignar a cada entrada.

10 comentaris:

Artur Tallada ha dit...

Hola Manel,

el pas a la versió beta és automàtic??

Pensava que ho havia de fer l'editor del blog en concret...

Unknown ha dit...

Només surt per a alguns usuaris. No sé el criteri que segueixen.

Artur Tallada ha dit...

He vist que al meu compte de blogger també apareix l'opció.

De moment encara no l'he activat per què no sé quin efecte té. Hauré de classificar tots els posts? Perdré informació? La plantilla sofrirà variacions?

A veure si em pots informar una mica de què suposa (a nivell de feina de blog) passar-se a la versió beta...

Jordi Perales ha dit...

Artur,

El pas és senzill, només que el fa quan blogger li dona la gana (a mi em va tardar més de 5 hores en fer-m'ho des que li vaig donar l'OK). La plantilla no canvia, pèrò veuràs que l'editor de plantilla és més senzill ...

Artur Tallada ha dit...

OK Jordi,

no voldria perdre el que tinc. A vacances, amb temps i tranquilitat miraré de fer el pas. Per cert, de cara vacances tinc bastant feina acumulada "D134"...

Unknown ha dit...

Passar-se a la versió Beta és senzill. Cal deixar una mica de temps, doncs es reconverteixen les dades del bloc i això probablement passi per traslladar dades d'una base de dades en una altra, amb uns camps d'informació diferents.

Un cop fet això els canvis d'aspecte no són automàtics. Cal anar a l'opció Template i dir que es vol actualitzar la plantilla. Els canvis a la plantilla pràcticament no t'eliminen res del que tenies.

Dic pràcticament, perquè potser haureu de tornar a posar aquells objectes incrustats, com rellotges en Javascript, l'animació de Flickr i altres. Els enllaços habituals no es perden.

krusty ha dit...

Però quines avantatges té aquesta opció Beta?!?!
Merci x avançat ;)

Unknown ha dit...

Bé, això és subjectiu. A mi la versió Beta m'agrada perquè permet marcar amb etiquetes les entrades, igual que es fa amb molts dels sistemes de gestió de continguts, cada cop més, igual que es fa amb altres serveis a la xarxa, com YouTube, Flickr o el mateix Gmail. Etiquetar és una forma de classificar molt interessant. Es poden consultar canals RSS/Atom per a etiquetes determinades, a més de tenir el canal global del bloc (vegeu l'ajuda).

A més, potser és destacable el canvi en la gestió de la plantilla. No és que sigui molt flexible però, sí que ofereix un entorn més agradable de configuració de l'aspecte del bloc. Pots configurar l'aspecte de la capçalera, el del peu de pàgina i les diferents caixes dels laterals. En aquestes caixes laterals (en els sistemes de gestió de continguts es coneixen com mòduls), que s'anomenen com page elements a Blogger, podeu trobar llistes, llistes d'enllaços, continguts HTML/Javascript, arxiu d'entrades, continguts sindicats d'un altre lloc, etc.

Podeu provar-lo creant-vos un bloc de prova i eliminant-lo després.

krusty ha dit...

Merci!! jo utilitzo lo Gmail i éscert q van Mb les etiketes!! com l'Artur tallada si puk tb potser ho intento x vacances!! pro fa por perdreu tot!!!

Unknown ha dit...

Jo vaig fer el canvi dissabte i no he patit cap daltabaix. No patiu, tot i que és lògic dubtar. Una recomanació és que us deseu en un fitxer el codi de la plantilla actual. Així tindreu a mà tots els elements que heu afegit fins ara.