dijous, 28 de desembre del 2006

L'any de la blocosfera ebrenca

Aquest any que acaba ha estat l'any de moltes coses. En el context de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), podria destacar-se l'embranzida que ha tingut la blocosfera ebrenca. Durant aquest any han aparegut o han tingut una activitat important, els blocs de persones de les Terres de l'Ebre al voltant de temes diversos, tant personals, com polítics, com territorials, etc. Diuen que el proper, el 2007, es donarà el punt d'inflexió arreu del món al voltant del fenòmen dels blocs. Penso però, que en l'àmbit local és un fenòmen prou recent com perquè encara li quedi una mica més de corda. Aquesta blocosfera tan jove culminarà aquest any amb la trobada de blocaires que se celebrarà el proper mes de febrer a Tortosa. La revista Time ha dedicat la portada del número sobre el personatge més important del món a tots els internautes. Exagerant i sense voler pecar de manca de modèstia, potser els blocaires podríem ser un dels personatges de l'any a casa nostra.

2 comentaris:

Jordi Arrufat ha dit...

Manel, de modèstia res, que ja era hora home, "power to the people" i fem que d'una vegada les nostres veus s'escoltin més que la de gent com Joan Maria Roig, Franquet, Bertomeus i companyia.
I això (els procesos de participació i el·laboració de l'agenda política i social de baix cap a dalt gràcies a les TIC) no ha fet més que començar, tot i que no sempre hagi de ser mitjançant blocs.

Gustau Moreno ha dit...

Efectivament. Per una vegada, no cal que siguem modestos... Els blocaires de les Terres de l'Ebre hem aconseguit crear un moviment participatiu, col·laboratiu i vinculat a les noves tecnologies de la comunicació, que fa any i mig era impensable. És mèrit de tots, i crec que encara ens queda molt de camí per recórrer, perquè encara hi ha gent que comença a conèixer els nostres blocs, i es decideixen a obrir-ne de propis. Com Manel, també penso que si el moviment blogger es desinfla durant el 2007 a escala global, no passarà el mateix en els àmbits locals o territorials. Els blocs són, ara per ara, els llocs d'internet en què un usuari pot trobar les informacions i opinions més properes, i on pot expressar més lliurament les pròpies.