dimecres, 10 de febrer del 2010

Perdidos fracassa a Cuatro

Sembla que no ho entenen els de Cuatro. Fa una setmana que els episodis de Perdidos estan en versió original subtitulada a la xarxa. Ahir, dia de la gran estrena en obert, després d'un excés promocional, sembla que l'audiència no va ser l'esperada. No ho entenen? Jo diria que està molt clar. Qui està enganxat a la sèrie es baixa els episodis tan bon punt s'han deixat a la xarxa. I quan arriba el dia de veure'ls a la tele ja és tard. Si algun dia aconseguissin emetre'ls el mateix dia que als EUA això no els passaria.

Els mitjans no s'adapten als comportaments de la gent, si no que fan moviments per intentar canviar-los, no per canviar ells. Aprofitar les xarxes P2P per tenir abans els episodis subtitulats, orientar el negoci cap als productes promocionals, introduir els episodis en botigues en línia i amb preus raonables,...

Sí, sí, alguns diran que això és il·legal però, de moment les sentències i l'opinió dels experts en propietat intel·lectual opinen el contrari. És més, les entitats gestores i els autors no poden estar reclamant un cànon totalment indiscriminat i al mateix temps voler que la gent no sigui també indiscriminada.

Creative Commons License + GNU FDL