dilluns, 5 d’abril del 2010

Campanya ciutadana per canviar la llei del Tabac

El web Por qué nosotros no? és una iniciativa ciutadana per demanar una reforma de la llei del Tabac, més restrictiva. Hi haurà qui es queixi perquè la llei envaeix els seus drets de fumar, tot i que cal pensar en els drets de les altres persones de no fer-ho. Pensem en criatures que entren en bars on es fuma perquè els seus pares no tenen el cervell d'evitar-ho. O pensem en les persones que treballen en llocs on es fuma, els agradi o no el tabac, produint-se una discriminació en els drets dels treballadors, en funció del lloc on treballen.



En aquests anys de la reforma del tabac he vist llocs que s'han convertit en llocs on es permet fumar, per allò de no perdre clientela, i he vist llocs on s'ha creat una zona de fumadors i una de no fumadors però, la majoria de cops, sense la corresponent separació. Fins i tot en llocs on no es pot fumar hi ha qui ignora la prohibició i fuma igualment, sense pensar en la molèstia o el perjudici a tercers, com ara les dones embarassades.

Crec que s'ha d'endurir la llei i posar les coses més difícils per fumar en llocs on hi ha altra gent, la qual té dret de no respirar el fum del tabac. De passada s'hauria de fer alguna cosa per no veure personal sanitari i pacients a les portes de centres sanitaris fumant, una imatge que topa frontalment amb el missatge que Departament de Salut i Ministeri de Sanitat donen sobre la perjudicialitat del tabac.

Finalment, no cal oblidar la hipocresia de qui governa, endurint una llei per reduir el consum d'un producte que a la vegada genera ingressos a l'estat. Com es diu en converses d'aquelles per arreglar el món, si fumar mata, per què no es prohibeix el tabac, i en canvi continuen prohibides drogues com la marihuana?

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Brian ha dit...

Una bona initiativa. Realment la llei actual es penos i els arguments de "tolerancia" tyambé, quan mirem quins pasos s'ha pres en altres paisos sense que s'acabi el mon.