dilluns, 26 d’abril del 2010

El paper del consell comarcal al Facebook

Farà quasi un any que em va arribar una invitació d'amistat al Facebook d'una tal Maria Subirats Miralles. Com que no em semblava conèixer-la de res i la seva foto era un dibuix li vaig preguntar si ens coneixíem. Resulta que no, que era un personatge fictici creat pel Consell Comarcal del Montsià per tal de promocionar la comarca.


Encara no entenc per què una institució com el Consell Comarcal no pot tenir una presència real a Facebook i ha de recórrer a un personatge imaginari. Potser per atreure la gent jove? Potser... Té efecte? Ni idea. Més de mil amistats volen dir alguna cosa? Estem parlant de quantitat però, no de repercussió d'aquesta quantitat en qualitat.

D'altra banda, mirant com es promociona la comarca, que entre les pàgines de les quals és admiradora la Maria hi hagi pàgines d'empreses de turisme de Calella, el Museu de Montserrat, o altres, no té gaire relació amb la comarca, igual que no ho té ser admirador de l'Ajuntament de Tortosa. I, com que ho he dit de l'Ajuntament d'Amposta no seré menys dient que no em sembla bé que una institució, encara que darrere d'un personatge fictici, es faci admiradora d'un partit polític, en aquest cas admiradora del PSC.

Penso que tant l'Ajuntament d'Amposta com el Consell Comarcal, en tant que institucions que representen tota la societat, no tenen cap dret de posicionar-se parcialment. Una cosa són els que governen i l'altra la institució, per mot que de vegades costi tenir clara la separació.

Creative Commons License + GNU FDL