divendres, 16 d’abril del 2010

Potser n'hi ha prou de comparar el nazisme amb Catalunya

Massa sovint sentim que a Catalunya el castellà és perseguit, quan estem acostumats a sentir el castellà al carrer, als establiments i arreu, i fins i tot depèn d'on treballes se te l'imposa, juntament sovint amb l'anglès. Massa sovint també, s'estableixen comparacions odioses de la situació a Catalunya amb el nazisme. El darrer en fer-ho, Juan Perán, ex-membre d'UPyD. Potser hauríem de deixar aquestes comparacions que exageren un problema que només veu un sector de la política i de la societat, diria que mínim, ja que així ho mostren les úniques dades objectives que tenim, els estudis estadístics, al mateix temps que altres estudis que s'aprofiten per fer projeccions, els sorgits de les urnes, tampoc no donen la raó a aquests partits.

Però, també hauríem de deixar aquestes comparacions perquè a Catalunya ni es persegueix ni s'assassina per motius de llengua i, quan algú vol donar lliçons de democràcia i d'intel·ligència això ho ha de tenir en compte. No pots comparar Catalunya amb el nazisme i després dir que el teu partit vol donar un missatge positiu per fer arribar el seu missatge a la societat. Simplement és contradictori.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

Ramon ha dit...

La majoria d'aquests, com els del PP, segurament tenen algun pare o avi que sí que va matar, torturar o negar drets o va donar suport al regim "nazi" (amb un altre nom) de Franco.

Després hi ha el fracàs de Catalunya en integrar tots els immigrants dels 60, part per impossibilitat (durant la dictadura) o esnobisme (l'època de CiU).