dimecres, 21 d’abril del 2010

Fent fora els gossos de la via pública

Llegeixo que l'Ajuntament de Tarragona prohibeix passejar els gossos per la platja i que una noia rep una sanció de més de 1000 euros per fer-ho. No és l'únic lloc on una cosa tan normal com passejar per la platja el teu gos es prohibeix a les ordenances municipals. A Amposta, a més de dir que se sancionaran els amos de gossos que no recullin els excrements, llocs com l'inacabat Parc dels Giribecs no permeten passejar amb les mascotes. I no té sentit. Ja pots recollir excrements i mantenir el gos lligat al teu costat que tothom va al mateix sac. Mentrestant els carrers continuen tenint puntes de cigarreta i altra brossa pel terra, sense veure cap penalització per a qui ho fa, i a les platges no es passa una revisió de neteja personal per compartir l'espai públic. Però, són aquelles coses que fan els governs locals, de crear normes que ni ells mateixos comparteixen.

Senyors, si es fomenta el comerç d'animals de companyia i, entre aquests els gossos, que han de fer passejades, no se'ls pot condemnar a anar de casa al pi-pi can -lloc brut on els hi hagi- i del pi-pi can a casa. Si és així que es comencin a plantejar ordenances per declarar les ciutats lliures d'animals de companyia. Posats a fer coses amb poc sentit...

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Tens tota la raó. Ja costa prou educar al gos de que no ho faci a casa (i als amos de que ho recullin) per a tenir que ensenyar-los a no fer res fins arribar al pipi-can. I aquell que viu a la punta del Garu, si té que anar al més proper, com s'ho fa) Hi va amb cotxe?