divendres, 26 de novembre del 2010

#28N #eleccions2010 A qui votar?

Som divendres. Diumenge se celebren les eleccions al Parlament de Catalunya. La "gran festa de la Democràcia", en diuen tots, malgrat que durant la legislatura la maltracten sense miraments. A hores d'ara se suposa que un sap qui votarà. Però, no ho tinc gaire clar.

CiU amb tota probabilitat serà la força guanyadora però, no em convencen. Massa cares conegudes. Mas, Madí,... Han protagonitzat un entern combat contra el tripartit, des del primer dia. Han escenificat la primera retallada de l'Estatut, de les dues que ha patit.

El PSC, un partit doblegat a la voluntat de Madrid, amb un departament d'Educació que ha optat per fer bona la cantarella que els professors tenen massa vacances, que no foten ni brot, que ha posat en marxa un programa TIC apartat de la política clara de programari lliure, amb uns ordinadors poc adequats per a un ús habitual,... Amb un departament de Salut que aposta pel copagament. Amb retallades als treballadors públics. Amb una no negació a interconnectar l'Ebre o el Segre amb el Llobregat.

ERC, que han basat el seu programa bàsicament a parlar d'independència i a parlar de gent valenta, com si altres no fossin valents sent d'altres partits.

ICV, una força que ha fet una campanya discreta, explicant-se bé però, que arrossega perles com els 80 km/h a les entrades a Barcelona, els problemes d'aldarulls a Barcelona o la incomprensible proposta d'interconnexió del CAT amb la xarxa ATLL. Un bon candidat, una acció de govern discutible.

Opcions independentistes? Que voleu que us digui. Si no és ERC, Reagrupament i SI no em semblen opcions vàlides. D'una banda, semblen bàsicament rebotats d'ERC, sobretot SI, amb un segon d'abord que sembla haver optat per aquest nou partit ja que no va poder guanyar les eleccions a la cúpula d'ERC. O amb un cap de llista que ha tingut un final de mandat al Barça que ha fet una mica de pena, no en l'esportiu però, sí en l'aspecte institucional i d'imatge en general.

Del PP millor no parlar-ne. Que el seu eslògan sigui sobre la immigració, com el de PxC, denota què els preocupa realment. Esgarrapar vots a la dreta, ja que a l'esquerra els tenen perduts. Vénen a Catalunya els dirigents madrilenys que menteixen dient que a Catalunya es persegueix el castellà, i ens ofereixen un recital en llengua catalana. Pobrets els provincians, si és fàcil de contentar-los...

El dubte el tinc entre: ERC, ICV, en blanc o, fins i tot, no anar a votar. Ja veurem.

Creative Commons License + GNU FDL

1 comentari:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Jo només et dic que votes en conseqüència i responsabilitat.